«Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» – Δώρα Κουρκουτά: “Η ευθύνη, πολιτική και ηθική βαρύνει μόνον εμένα…”

Την 31 Αυγούστου 2023, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, υποβλήθηκε από εμένα ως υποψήφια δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.


Η δήλωση υποβλήθηκε με σφάλματα καθώς δεν κατέστη εφικτό μέχρι και την τελευταία στιγμή να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι και ετίθετο και θέμα περί του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων.


Σύμφωνα με την με αριθμό 849/2023 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (σελ 85) κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο κρίνεται το παραδεκτό της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού από την άποψη της συμμετοχής σε αυτόν του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων είναι το χρονικό σημείο της ανακήρυξης του συνδυασμού αυτού από το αρμόδιο πολιτικό δικαστήριο.


Όλες τις υπόλοιπες ημέρες μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την νομιμότητα αυτού, πλην όμως σήμερα το δικαστήριο έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα μας.
Οι αστοχίες είναι αποκλειστικά δικές μου και δεν πρόκειται να επικαλεστώ κάποιο ελαφρυντικό, ούτε να κρυφτώ στις αστοχίες του συστήματος.


Η ευθύνη, πολιτική και κυρίως ηθική βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα.


Ευθύνη βαριά κυρίως απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα, που στήριξαν τις ελπίδες τους σε εμένα και αγωνίστηκαν.
Η λέξη «συγγνώμη» , όσες φορές και αν ειπωθεί από εμένα, φρονώ πως δεν έχει αξία.


Η διαχείριση της κατάστασης ήταν και παραμένει δύσκολη.


Ευχαριστώ για όλα.


Δώρα Κουρκουτά

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *