Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια υπενθύμιση των αγώνων που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να κατακτήσουν ίσα πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα.
Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, το μήνυμα για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να δώσουν στις υποψήφιες γυναίκες τη δυνατότητα να είναι δυναμικά παρούσες στην διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Μπορεί η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια να επιβάλλεται με ποσόστωση από τον εκλογικό νόμο, ωστόσο η ψήφος σε αυτές επιβάλλεται στις σύγχρονες προοδευτικές κοινωνίες ως αναγνώριση της κεφαλαιώδους συνεισφοράς τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τιμούμε τις γυναίκες γιατί είναι αυτές που είτε εργάζονται είτε είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας, ταυτόχρονα κουβαλούν το βάρος της φροντίδας των παιδιών, του νοικοκυριού, συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις, αποκτούν ολοένα και περισσότερες κοινωνικές και πολιτικές εμπειρίες. Τιμούμε τις γυναίκες και αναγνωρίζουμε τις επιπρόσθετες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν για την κοινωνική και εργασιακή καταξίωση τους κόντρα σε καθεστηκυίες αντιλήψεις που τις θέλουν στο περιθώριο, και που δυστυχώς συναντάμε ακόμα στην ελληνική κοινωνία.
Αξίζουμε Καλύτερα και πρέπει να το επιδιώξουμε ως κοινωνία κλείνοντας πίσω μας την πόρτα στις παρωχημένες νοοτροπίες του παρελθόντος, με τις γυναίκες να συμμετέχουν ισότιμα στα κοινά.
Για τον συνδυασμό
«ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»
Κώστας Ναλμπάντης
υπ. Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *