Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός.

Στο μήνημά του αναφέρει: «Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς, Το νέο σχολικό έτος ξεκινά σήμερα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ωστόσο αποτελεί ξανά την αφετηρία στο ταξίδι της γνώσης, των προσδοκιών, της δημιουργίας και της προόδου.

Σκοπός για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών, απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους. Για τους εκπαιδευτικούς, το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος στο λειτούργημά τους, θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι και η πρόοδος των μαθητών.

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παραμένει συνοδοιπόρος και βοηθός σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Στις συνθήκες της πανδημίας, το σχολείο καλείται να αποτελέσει και πάλι τον χώρο πρωτοπορίας, ως προς τη σωστή λήψη των μέτρων πρόληψης και προστασίας, για την ορθή αντιμετώπισή της. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, έτοιμοι να διασφαλίσουν στο ακέραιο την υγεία των μαθητών αλλά και να προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Με εγρήγορση και ευελιξία, με όλα τα σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης αν χρειαστούν, δε θα χαθεί ο πολύτιμος χρόνος της μάθησης, ενώ ελπίζουμε συντόμως σε μια ιατρική λύση σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Ευχόμαστε και στους γονείς και κηδεμόνες να έχουν τη δύναμη και την υπομονή να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια. Η συνεργασία και η σύμπνοια, χωρίς αντικρουόμενα μηνύματα από τους ενήλικες, είναι που θα φέρει την επιτυχία σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας επ’ ωφελεία των μαθητών και των μαθητριών.

Σας εύχομαι όλες και όλους, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και ευημερία». 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.