Μήνυμα του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου ο Χριστιανισμός τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ο Ελληνισμός πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ημέρα στη νεότερη ιστορία του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Μεγάλη η σημερινή μέρα και σπουδαία για τον Ελληνισμό.

Μέρα Εθνικής υπερηφάνειας, που στην σημερινή πολεμική συγκυρία πρέπει να μας προβληματίσει και να μας καθοδηγήσει και να μην χρειαστεί να ακουστεί και πάλι στην Ευρώπη το σύνθημα «Λευτεριά ή Θάνατος».

Το πρώτο μεγάλο μήνυμα που µας οδηγεί η επανάσταση του 1821 είναι η βαθιά πίστη στις αρχαίες και αθάνατες ελληνικές αξίες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης για τις οποίες οι ήρωες του ’21 έδωσαν τη ζωή τους.

Σπουδαίο και επίκαιρο όμως το μήνυμα που στέλνουν σήμερα σε µας οι απλοί επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές, είναι ό,τι η προσωπική και συλλογική αγωνιστικότητα και η πίστη στο δίκαιο του αγώνα για λευτεριά είναι στενά συνδεδεμένο με την ενότητα και την ομοψυχία όλου του λαού.

Χωρίς ενότητα και ομοψυχία τίποτε δε θα μπορούσαν να καταφέρουν οι αγωνιστές της εποχής εκείνης.

Χωρίς ενότητα και ομοψυχία δεν μπορούμε και εμείς σήμερα να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές, υγειονομικές και κυρίως Εθνικές προκλήσεις της εποχής.

Η ενότητα και αγωνιστικότητα των λαών είναι η εγγύηση ότι θα ξεπροβάλει και πάλι στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα το φως της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αρμονικής συμβίωσης των λαών.

Έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του πρώτου Κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια «Εάν ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών» εύχομαι γρήγορη και άμεση αποκατάσταση της Ειρήνης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που θα γεμίσει με ελπίδα όλη την ανθρωπότητα και με αλληλεγγύη όλους τους ανθρώπους.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *