Μήνυμα του Αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στέφανου Δριστά για την απελευθέρωση της πόλης

Συμπληρώνονται φέτος 111 χρόνια από την 18η Οκτωβρίου 1912,  όταν η Αλεξάνδρεια απελευθερωνόταν από την τουρκική κατοχή και ξεκινούσε το ταξίδι στη νεότερη ιστορία της.

Σήμερα τιμάμε όλους όσους συναισθάνθηκαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν την πατρίδα μας από την ξένη κατοχή και για το σκοπό αυτό διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις, ό,τι είχαν και όριζαν, ακόμη και τη ζωή τους την ίδια. Έχουμε – και πάντα θα έχουμε – χρέος τιμής να τους μνημονεύουμε και να τους φέρνουμε στο μυαλό και την καρδιά μας. Όχι όμως από μια απλή ή τυπική υποχρέωση. Αλλά γιατί αυτοί πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας  του τόπου μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα αγαθά που θεωρούμε αυτονόητα, ενώ δεν είναι. Η ιστορική μνήμη οφείλει να συντηρείται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να συγκροτεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου και των ανθρώπων του, αλλά και να παραδειγματίζει τις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα σήμερα που εντείνονται οι προκλήσεις εναντίον της πατρίδας μας από την τουρκική επιθετικότητα.

Μόνο με τον τρόπο αυτό η ιστορία του τόπου μας θα παραμένει άσβεστη και ασφαλής οδηγός για όλους μας ώστε να δημιουργήσουμε μια ζωή βασισμένη στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να χαιρόμαστε  λοιπόν, και να γιορτάζουμε σήμερα οι  απανταχού Αλεξανδρινοί, και να είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι για την ελευθερία, την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους, με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *