Site icon Εφημερίδα Επικαιρότητα

Μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, Όλγα Μοσχοπούλου

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οκτώ Μαρτίου και για μια ακόμη χρονιά η “Ημέρα της Γυναίκας” είναι εδώ, για να μας θυμίζει προβλήματα και καταστάσεις που υπάρχουν δίπλα μας και τους αγώνες που δόθηκαν σε όλο τον κόσμο και που ακόμη απομένει να δοθούν.

Ακόμη και τώρα, εν έτη 2023, οι γυναίκες έχουμε ακόμη πολλά να διεκδικήσουμε, έχουμε πολλά να κατακτήσουμε, ώστε να βρεθούμε στο σημείο εκείνο που θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη και πραγματική ισότητα. Ισότητα στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Είναι συγκλονιστικό ότι πάνω από το 1/3 των γυναικών σε όλον τον κόσμο έχει πέσει θύμα σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής βίας. Ίσως για ορισμένους συνανθρώπους μας η “Ημέρα της Γυναίκας” να μοιάζει ως κάτι περιττό, ως κάτι που δεν έχει πλέον τη σημασία που κάποτε είχε. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι: ενδοοικογενειακή βία, παρενοχλήσεις κάθε τύπου, διακρίσεις στην εργασία λόγω φύλου, είναι μόνο μερικά απ’ τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας.

Για αυτούς του λόγους θα πρέπει η προσπάθεια όλων μας, ανδρών και γυναικών, να ενταθεί, θα πρέπει οι αγώνες να μην σταματήσουν.

Η βοήθεια σε όσες γυναίκες την έχουν ανάγκη να γίνει ακόμη πιο στοχευμένη και συστηματική μέχρι τα ισχύοντα πρότυπα και πρακτικές – που ωθούν στην ανισότητα, στην αδικία, στη βία, στον καταναγκασμό και στην εκμετάλλευση – να εξαλειφθούν.

Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Exit mobile version