Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη Βουλή: «Μεγάλες τομές υπέρ των αγροτών, των εργαζόμενων μητέρων, των νέων και των πολύτεκνων στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης της ΝΔ»

Μεταρρύθμιση – ασπίδα για όλες  τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, που δίνει ξανά αξία και βαρύτητα στις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων πολιτών και προοπτική στις νέες γενιές, χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αν. Γεν. Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας τόνισε τις βασικές τομές της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνουν αυξήσεις στις συντάξεις, σε εργαζόμενους που θα έχουν 30 χρόνια ασφάλισης και πάνω, ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, ειδική μέριμνα για τους νέους, τους πολύτεκνους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας καθώς και για ειδικές αναπηρίες καθώς και αποσύνδεση του ασφαλιστικού από τα χρόνια εργασίας, το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου νοικοκυρεύει το χάος και αφήνει οριστικά στην πολιτική λήθη τον Νόμο Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τα κοινωνικά επιδόματα, μεγέθυνε την εισφοροδιαφυγή, αποσυναρμολόγησε τον ασφαλιστικό μηχανισμό, τορπίλισε την κινητροδότηση για την παραμονή στην εργασία, γκρέμισε τους κόπους μίας ζωής χιλιάδων συνταξιούχων.

Στηλίτευσε δε την απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εφεύρει αντιπολιτευτική κριτική σε ένα νομοσχέδιο που απέσπασε την θετική γνώμη της μέγιστης πλειοψηφίας των φορέων που συμμετείχαν στη διαβούλευση, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί το νομοθέτημα της παρούσας Κυβέρνησης για δήθεν πλασματικές αυξήσεις, για δήθεν μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και για δήθεν κίνδυνο κατάρρευσης των ασφαλιστικών εσόδων.  

«Θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση; Δικαίωμά σας είναι και συνταγματική σας υποχρέωση. Δεν μπορείτε όμως να ισοπεδώνετε, να διαστρεβλώνετε, να συσκοτίζετε. Και κυρίως, δεν μπορείτε να κατακρίνετε χωρίς να αρθρώνετε πρόταση.» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ημαθίας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση λελογισμένα και υπεύθυνα θεμελιώνει ένα καινοτόμο και αξιόπιστο ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα που θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα τονώσει την παραγωγικότητα, θα ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα που επιτέλους:

·         Προνοεί για την ευνοϊκή μεταχείριση όλων των νεοεισερχόμενων στην ασφάλιση και των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα

·         Μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας από 75 ημέρες για το μισθωτό σε 50 και για τον μη μισθωτό από 3 μήνες σε 2, για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών υγειονομικής περίθαλψης

·         Μειώνει στο μισό τις ασφαλιστικές εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες, είτε αυτοαπασχολούμενες είτε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε απασχολούμενες στον αγροτικό τομέα

·         Εξορθολογίζει την απόδοση ασφαλιστικής εισφοράς, περιορίζοντας την πια σε μία μόνο, ανεξάρτητα από τις πηγές εισοδήματος

·         Ενθαρρύνει τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν νόμιμα να εργάζονται

«Γιατί οι συνταξιούχοι της αγροτομάνας Ημαθίας και όχι μόνο, που είχαν ένα κτηματάκι ως πηγή ελάχιστου επιπρόσθετου εισοδήματος, καταδικάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, άδικα και αδικαιολόγητα, σε πλήρη απραξία» τόνισε ο κ. Τσαβδαρίδης, προσθέτοντας ότι πλέον  οι συνταξιούχοι γεωργοί αλλά και οι πολύτεκνοι συνταξιούχοι προστατεύονται απόλυτα, καθώς θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% αυτής.

Κλείνοντας, ο κ. Τσαβδαρίδης ανέφερε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έρχεται να γκρεμίσει τα μικροκομματικά ή συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων, που την αντιμάχονται, με σημαία το τέλμα και τις λογικές προηγούμενων δεκαετιών.

«Σε αυτή τη μάχη, όλοι θα πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδα. Ή με τον εκσυγχρονισμό, που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ή με την οπισθοδρόμηση που ενθαρρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κωφεύοντας ή ακόμη και στηρίζοντας την επαναστατική γυμναστική των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, των δήθεν αγανακτισμένων και των επαναστατών χωρίς αιτία, σε βάρος των πολιτών.»

Αναλυτικά, η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στο:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *