Λάζαρος Τσαβδαρίδης: “Η χώρα μας επιτέλους περνάει στην εποχή της ρεαλιστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος” – Βίντεο

Advertisements

“Η χώρα μας επιτέλους περνάει στην εποχή της ρεαλιστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Μετά από 4 χρόνια φαντασιακού κόσμου, ενός κόσμου όπου αμέριμνοι πρόσφυγες λιάζονταν στα παγκάκια, η ηγεσία της χώρας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν καν θαλάσσια σύνορα και το «μπάτε σκύλοι αλέστε» είχε γίνει σχεδόν το επίσημο σλόγκαν της τότε Κυβέρνησης, η Νέα Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Η Ελλάδα μας είναι χώρα φιλόξενη. Είναι χώρα που σέβεται τον πόνο γιατί τον έχει βιώσει, είναι χώρα που σέβεται τον κατατρεγμένο γιατί έχει υποστεί τον κατατρεγμό.

Είναι μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί αυτό έχει μπολιαστεί στο dna της μέσα από τις διδαχές και την ιστορική διαδρομή του ίδιου της του πολιτισμού.

Δεν μπορεί να είναι όμως χώρα που υποδέχεται τον κάθε ένα χωρίς έλεγχο, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια.


Και όταν ο οποιοσδήποτε παραβαίνει αυτά τα αυτονόητα χωρίς συγκεκριμένη, δικαιολογημένη και αποδεδειγμένη αιτία, τότε ο ίδιος αυτός παρερμηνεύει βάναυσα τον χαρακτήρα της φιλόξενης χώρας μετατρέποντάς της σε μία χώρα εκμεταλλεύσιμη και διάτρητη.”

Η ΝΔ βρήκε μια χαοτική κατάσταση. Στα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν ΜΟΝΟ 1.800 επαναπροωθήσεις όταν μόνο το 2018 ο αριθμός των αιτούντων ασύλου στη χώρα άγγιζε τις 67.000.

Σημαντική πτυχή των ενεργειών μας, και  η επιτάχυνση, απλοποίηση και αυστηροποίηση των διαδικασιών χορήγησης άσυλου.

Εισάγοντας ένα νομοσχέδιο περί διεθνούς προστασίας το οποίο εστιάζει στον ταχύτατο διαχωρισμό των «ικετών» από όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα και η παροχή προστασίας στους πρώτους, ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού.

Από όλες τις εξαιρετικά σημαντικές προωθούμενες διατάξεις, τρεις είναι κομβικής σημασίας.

Πρώτον. Αλλάζει το καθεστώς κράτησης ώστε να μη χάνονται από την επιτήρηση των αρχών χιλιάδες αλλοδαποί, όπως γινόταν με την προηγούμενη διακυβέρνηση. Τέρμα πια τα «λιάζονται στις πλατείες και στα παγκάκια και μετά χάνονται».

Δεύτερον. Προβλέπεται ρητά ότι η παραβίαση των όρων και κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ως συνέπεια την διακοπή της στέγασης και ουσιαστικά την αποπομπή των αιτούντων από αυτά. Τέρμα πια στην ισοπέδωση κανόνων.Τρίτον. Αυστηροποιούνται οι ορισμοί της οδηγίας ως προς το τι συνιστά «μέλη οικογένειας» ενώ αυστηροποιείται η έννοια της ευαλωτότητας, καθώς απαλείφεται το μετατραυματικό στρές ως λόγος ευαλωτότητας, που ως συνέπεια είχε λόγω ευελιξίας στην ερμηνεία, να μπαίνουν «στραβοί, κουτσοί στον Άγιο Παντελεήμονα».
Σημεία της σημερινής μου ομιλίας επί του Νομοσχεδίου για την επιτάχυνση και αυστηροποίηση των διαδικασιών ασύλου .

Δείτε το βίντεο:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *