Λάζαρος Τσαβδαρίδης για το νομοσχέδιο για την οπαδική βία: «Τέρμα στις ποινές – χάδι, τέρμα στις κουκούλες στα γήπεδα, τέρμα στα κοροϊδιλίκια με τις αναστολές που αποθρασύνουν κάθε παραβατικό»

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ όχι απλά να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο αθλητικό γίγνεσθαι αλλά και να προχωρήσει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την εικόνα και τον αντίκτυπο του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλους μας και ειδικά στη νέα γενιά, υπογράμμισε από το Βήμα της Βουλής ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η οδύνη και η αγανάκτηση του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας για την αποτρόπαια δολοφονία του συντοπίτη μας, Άλκη Καμπανού επειδή απλά ήταν υποστηρικτής μιας άλλης ομάδας, απαιτεί πλέον όχι απλά την αυστηροποίηση της αθλητικής νομοθεσίας στη χώρα μας αλλά και έναν συνολικό εκσυγχρονισμό της ίδιας της λειτουργίας του αθλητισμού, επ’ ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας.

Να γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ με ταχύτατα αντανακλαστικά ψηφίζει νομοσχέδιο το οποίο σπάει επιτέλους το δυσώδες απόστημα της οπαδικής βίας που τορπιλίζει την αγνή αγάπη για τον αθλητισμό, που αποξενώνει τον απλό φίλαθλο και την οικογένεια από τα γήπεδα, που λεκιάζει κάθε προσπάθεια για ποιοτική και υγιή αθλητική δραστηριότητα.

«Τέρμα η χαοτική κατάσταση στους οπαδικούς συνδέσμους και στα παραρτήματά τους μετεξέλιξε πολλούς από αυτούς σε στέκια παρανομίας και σε αποθήκες πυρομαχικών και επιθετικών εργαλείων. Τέρμα οι ποινές – χάδι που κανάκευαν εμμέσως την οπαδική βία. Τέρμα πια η ανωνυμία και οι κουκούλες στα γήπεδα. Τέρμα πια τα κοροϊδιλίκια με τις αναστολές που αποθρασύνουν κάθε παραβατικό. Τέρμα πια στον φόβο να πάρουμε το παιδί μας και να πάμε στο γήπεδο για να χειροκροτήσουμε την ομάδα που αγαπάμε» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας.

Σημείωσε δε ότι ο στόχος του ξεριζώματος της οπαδικής βίας θα ήταν γράμμα κενό περιεχομένου αν παράλληλα η Κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε ρυθμίσεις που θα δώσουν νέα δυναμική στον αθλητισμό μας στη σύγχρονη εποχή, κινητοποιώντας κρυμμένες ή μη επαρκώς αξιοποιημένες μέχρι σήμερα δυνάμεις της αθλητικής κοινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Τσαβαρίδης, η βέλτιστη ενεργοποίηση του εθελοντισμού, του πολύτιμου δηλαδή γραναζιού κάθε μικρής ή μεγάλης αθλητικής οργάνωσης είναι κομβικής σημασίας προτεραιότητα καθώς ο αθλητικός εθελοντισμός στη χώρα μας πρέπει να πάψει να κινείται στην απαξία αλλά να θεσμοθετηθεί και να οργανωθεί, όπως αξίζει στο μέγεθος αυτής της προσφοράς, με ομπρέλα τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ίδιας μεγάλης βαρύτητας, τόνισε, είναι και οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του πνευματικού, του ηλεκτρονικού αλλά και του εργασιακού αθλητισμού. Καθώς είναι τουλάχιστον οξύμωρο, όπως παρατήρησε, να έχουμε το βλέμμα μας ως κοινωνία στραμμένο στο μέλλον και την ίδια στιγμή να εθελοτυφλούμε μπροστά στη δυναμική μη συμβατών με τα στερεότυπα χρόνων αθλητικών δραστηριοτήτων, στερώντας τους τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και να ανθίσουν επί ίσοις όροις μέσα σε ένα δομημένο από την Πολιτεία αθλητικό πλαίσιο.

Ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την στείρα όπως τη χαρακτήρισε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα στις απαιτήσεις ολόκληρης της κοινωνίας για κοινό μέτωπο απέναντι στο καρκίνωμα της οπαδικής βίας αλλά και για κοινή πορεία για έναν αθλητισμό που θα αποτελεί υγιές πρότυπο για τις νέες γενιές.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι παρά την αντιπολιτευτική πενία, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίζει αποφασιστικά να προχωράει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αλλά και συγκρούσεις, για να μη διαψεύσει τις μεγάλες προσδοκίες του Ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη στο:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *