Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες μας”

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά είχε σήμερα στο Υπουργείο για το ζήτημα των πληρωμών των παραγωγών μας, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως ενημερώθηκε,

Α) Χθες το βράδυ πιστώθηκαν, μετά από καθημερινή πίεση, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα βαμβάκια ανά στρέμμα και επίκειται η πληρωμή των συνδεδεμένων στο σκληρό σιτάρι, στα κτηνοτροφικά ψυχανθή και στα βρώσιμα όσπρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Β) η οικονομική στήριξη που θα δοθεί στους παραγωγούς όλων των ποικιλιών μήλων για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα είναι 250 ευρώ ανά στρέμμα στα παραγωγικά δέντρα και θα καταβληθεί αυτή την Πέμπτη 6 Απριλίου (εκτός απροόπτου), όπως επίσης θα καταβληθεί την ίδια ημέρα και η αποζημίωση στα κάστανα, καθώς ήδη η σχετική Απόφαση πέρασε σε ΦΕΚ.

Γ) Σήμερα και αύριο βγαίνουν οι σχετικές Αποφάσεις και για τα de minimis στα Ροδάκινα και οι πληρωμές θα αρχίσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δ) Οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημίες στις καλλιέργειες από δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν έως την Μεγάλη Τετάρτη.

Υπογραμμίζεται ότι στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα δοθεί το 50% των αποζημιώσεων από τα de minimis.

Ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του, γιατί επιτέλους ευοδώνεται ο καθημερινός αγώνας δρόμου για την όσο το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτικά προϊόντα.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: “ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *