Κ. Ναλμπάντης: Να ξεκινήσει άμεσα η αντιχαλαζική προστασία από αέρος

Με τον χειρότερο τρόπο έχει ξεκινήσει φέτος η καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, μετά και τη νέα χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές της Μελίκης, όπου προστέθηκαν νέες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες και οι ζημιές πιθανόν να αγγίξουν το 100% της αναμενόμενης παραγωγής.

Εκεί συναντήθηκε με αγρότες που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους   σε αναμονή της ενεργοποίησης του μηχανισμού εκτίμησης των ζημιών απ τον ΕΛΓΑ.

Να σημειωθεί ότι ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιεργητικών δαπανών στις δενδροκαλλιέργειες, έχει καταβληθεί (λιπάσματα, φυτοπροστασία, κλάδεμα κτλ), ενώ και για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου θα χρειαστεί δαπανηρή φροντίδα για την προστασία του φυτικού κεφαλαίου.
Πριν λίγες ημέρες, μετά την πρώτη χαλαζόπτωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε δημόσια την στήριξη των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, τόσο για την άμεση διενέργεια των εκτιμήσεων όσο και για την τροποποίηση του κανονισμού για την κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των ζημιών.

Διαπιστώνοντας τις νέες ζημιές που προκάλεσε η σημερινή χαλαζόπτωση ο κ. Ναλμπάντης δήλωσε: «Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τα αιτήματα των αγροτιών μας αναφορικά με την λειτουργία του ΕΛΓΑ και την κάλυψη των ζημιών δίχως εξαιρέσεις, είναι το σημαντικότερο θέμα που θα μας απασχολήσει, ασκώντας πιέσεις στις αρμόδιες αρχές.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος, πριν να είναι αργά. Η αγροτική ζωή είναι αυτή που δίνει πνοή στον τόπο μας κι αν αυτή νοσεί τότε η τοπική οικονομία φθίνει. Οι αγρότες μας, δεν θα μας έχουν απλά στο πλευρό τους, αλλά θα ασκήσουμε κάθε μορφή πίεσης στις αρμόδιες αρχές για να ανακουφιστούν».

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *