Κώστας Ναλμπάντης: “Απάντηση στη δήλωση Α. Πανταζόπουλου”

Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Αργύρη Πανταζόπουλου περί διασποράς από μέρους μας είδησης που αφορά προγραμαμτική συμφωνία των τριών υποψηφίων, η οποία προέκυψε στη βάση συγκεκριμένων θέσεων, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο του κ. Χαλκίδη όσο και του κ. Πανταζόπουλου.
  2. Οι ψηφοφόροι του Δήμου μας σε ποσοστό πλέον του 70% ζήτησαν με την ψήφο τους αλλαγή διοίκησης και ακριβώς αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να συγκαλέσουμε θεσμικά και επίσημα και ενώπιον της κοινής γνώμης αυτή την συνάντηση.
  3. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε βασικές αρχές και θέσεις για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα απ το αποτέλεσμα των εκλογών. Το γεγονός ύπαρξης της συγκεκριμένης συμφωνίας επιβεβαίωσε άλλωστε με δημόσια δήλωση του ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης.
  4. Δεσμευτήκαμε, ότι ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει έκαστος εκ των άλλων δυο υποψηφίων που δεν συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εμείς θα τους καλέσουμε σε συμμετοχική διοίκηση, όπως επιβάλει ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που μέσω της απλής αναλογικής ωθεί τους συμμετέχοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργαστούν για να προκύψουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την λήψη αποφάσεων, που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
  5. Δεν μιλήσαμε ποτέ για συνδιοίκηση, αλλά συγκεκριμένα για «συμμετοχική διοίκηση», που σημαίνει ότι την επομένη ημέρα θα καλέσουμε τις παρατάξεις σε σύγκλιση επί των συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων και αρχών, για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δήμου.
  6. Εμείς σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης μας δεν αναφερόμαστε ούτε υπονοούμε συμφωνία στήριξης της παράταξης μας από τον κ. Α. Πανταζόπουλο και συνεπώς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε το παραμικρό.
  7. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι αυτό το οποίο δεν διευκρινίστηκε στη συνάντηση μας και οδήγησε τον κ. Πανταζόπουλο στην ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο περί «δήθεν συμφωνίας».
  8. Αθέμιτη θα ήταν η μη δημοσιοποίηση της συνάντησης και της προγραμματικής συμφωνίας που προέκυψε στη βάση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων εκ μέρους μας.
  9. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την βούληση του εκλογικού σώματος, συνεχίζουμε την πορεία μας και καλούμε τους συνδημότες μας να επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους την επιθυμία τους να αλλάξει ο Δήμος μας διοίκηση με την ρητή υπόσχεση ότι αυτά στα οποία δεσμευτήκαμε θα ισχύσουν μέχρι κεραίας.

Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *