Κώστας Καλαϊτζίδης: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος και συνεπιβάτης στο ταξίδι της Περιφέρειας, με τον Απ. Τζιτζικώστα»

«Τον τελευταίο καιρό πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου, αν θα είμαι υποψήφιος. Ε, ναι λοιπόν θα είμαι, κι αυτό γιατί ξεκίνησα ένα ταξίδι στην Περιφέρεια ως περιφερειακός σύμβουλος από το 2009 και το 2014 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, ένα ταξίδι το οποίο οραματίστηκε ο Περιφερειάρχης μας ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πραγματικά δεν μπορούμε σε αυτό το ταξίδι να μην είμαστε συνεπιβάτες και για τα επόμενα χρόνια. Δηλώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου και πάλι, στο πλευρό του Τζιτζικώστα, ο οποίος με το έργο του πρωταγωνίστησε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Με αυτή την δήλωση ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες Τετάρτη 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, στα «Πλατανάκια» της Βέροιας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την συνεργασία τόσων χρόνων.

Στη συνέχεια μίλησε μεταξύ άλλων και για το ψηφοδέλτιο της “Αλληλεγγύης” του Απ. Τζιτζικώστα στην Ημαθία, αναφέροντας ότι 9 από τις 13 θέσεις έχουν ήδη κλείσει και αναμένονται ακόμη 4 υποψηφιότητες.

Αμέσως μετά ανέφερε πως ο ίδιος συνεχίζει με νέους στόχους και προσωπικά στοιχήματα για την ερχόμενη τετραετία, με προτεραιότητα την ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα, Σκύδρας – Νάουσας – Βέροιας (με κούμπωμα στην Εγνατία).

«Τα έργα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ημαθία, είναι ο περιβόητος κάθετος άξονας. Πριν από λίγα χρόνια, ερχόμενος από Αθήνα, είπα ότι αν δεν καταφέρω να γίνει Διοικητήριο στο νομό, εγώ θα παραιτηθώ. Το διοικητήριο βρίσκεται ήδη στην φάση ανέγερσης και προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Το ίδιο στοίχημα βάζω και τώρα, για τον κάθετο άξονα για τον οποίο ξεκίνησε νέα χάραξη, μετά τα αρχαία που βρέθηκαν, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση και στο κομμάτι από Πατρίδα για κούμπωμα με την Εγνατία, όπου υπάρχουν εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες», τόνισε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για νέα έργα που χρειάζεται η Ημαθία, ξεκινώντας από τις απαραίτητες πάντα συντηρήσεις, μέχρι την ανάγκη δημιουργίας ταμιευτήρων νερού, αφού, όπως είπε, στην Ημαθία έχουμε τα περισσότερα νερά που είναι ωστόσο ανεκμετάλλευτα. «Προσανατολιζόμαστε με το νέο ΕΣΠΑ, να εντάξουμε ταμιευτήρες ανά Περιφερειακή Ενότητα, διότι δεν μπορούμε να έχουμε 16 ΤΟΕΒ και να μην μπορούμε να ποτίζουμε τα κτήματα». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε τρία κύρια οδικά έργα που θα επιδιώξει για τη νέα πενταετία η Π.Ε. Ημαθίας, όπως η κουμπωτή πεζογέφυρα στη γέφυρα του Αλιάκμονα και η αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας στον Λουδία, ενώ υποσχέθηκε ότι θα αναφερθεί αναλυτικότερα για τα έργα, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, παρουσία και του Περιφερειάρχη.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και η πρόβλεψη του κ. Καλαϊτζίδη για το αποτέλεσμα των εκλογών, για το οποίο και ανέφερε ότι το ποσοστό του συνδυασμού ίσως να είναι πάνω από 65% τόσο στο σύνολο της Περιφέρειας όσο και στην Ημαθία.

Τέλος ευχαρίστησε για τη βοήθεια τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία όπως ανέφερε βοηθούν ώστε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας να αναδεικνύει και να γνωστοποιεί τα προβλήματα τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Αμέσως μετά ακολούθησαν διάφορες ερωτήσεις των παρευρισκομένων δημοσιογράφων σε ιδιαίτερα χαλαρό επίπεδο.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *