Κριτική του Μιχάλη Χαλκίδη, στους πολιτικούς του αντιπάλους…

Ο κ. Χαλκίδης αναφερόμενος αρχικά στην προσέλευση του κόσμου είπε: «Με βάση την πρωτοφανή σε όγκο προεκλογική συγκέντρωση, ο αγώνας αυτός έχει ήδη κριθεί. Από σήμερα η νίκη είναι δική μας. Από σήμερα επιβάλλεται να αλλάξουμε τους στόχους και να ανεβάσουμε τον πήχη. Νίκη από την πρώτη Κυριακή. Μας υποχρεώνει…» και συνέχισε «….Μετά από 7ετή πολιτική ανάπαυλα βλέπω κατά την επιστροφή μου την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου και νιώθω σαν άνθρωπος βαθύτατα συγκινημένος και συγχρόνως πολιτικά πανίσχυρος. Είμαστε η «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» (είναι και το όνομα του συνδυασμού)» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια δεσμεύτηκε να κάνει πράξεις όλες τις δεσμεύσεις του.

Αμέσως μετά, ο κ. Χαλκίδης, όπως άλλωστε αναμενόταν, άσκησε κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, τονίζοντας με νόημα ότι η αστική ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός δεν σημαίνουν για αυτόν και τους συνεργάτες του συγκάλυψη κακών πολιτικών πρακτικών. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η όποια κριτική και η όποια κόντρα, αφορούν μόνο στην πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν είναι προσωπική.

Αναφερόμενος αρχικά στον κ. Ναλμπάντη αφού πρώτα του ευχήθηκε καλή δύναμη, στη συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει να δείξει το πολιτικό θάρρος και να πει ότι στηρίζεται μεταξύ άλλων και από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μένει μόνο στο ότι είναι αυτοδιοικητικά ανεξάρτητος, διότι όπως είπε όλοι προερχόμαστε από κάπου, αλλά θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι προς κάθε κατεύθυνση. Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πορεία του κ. Ναλμπάντη στην πολιτική τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει το νέο απ’ τη στιγμή που βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής, εδώ και χρόνια. Τέλος για τον κ. Ναλμπάντη είπε ότι το γεγονός του ότι του δόθηκε η δυνατότητα να ελπίζει σε θετική για τον ίδιο έκβαση των εκλογών, οφείλεται στο γεγονός του ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και αυτό τους αποδυναμώνει.

Σ’ ότι αφορά στον κ. Πανταζόπουλο, ο κ. Χαλκίδης τον χαρακτήρισε ένα άνθρωπο με ευγενή πολιτικό στόχο και σκοπό, που πραγματικά θέλει να προσφέρει στον τόπο, ωστόσο πρόσθεσε ότι από πίσω του βρίσκονται κάποιοι που θέλουν να εκμεταλλευτούνε την υποψηφιότητα Πανταζόπουλου, για να έχουν αυτοί την εξουσία.

Αναφερόμενος στο νυν Δήμαρχο και εν νέου υποψήφιοι κ. Παναγιώτη Γκυρίνη θέλοντας να απαξιώσει την προσφορά του, τόνισε ότι ο κ. Γκυρίνης έχει ήδη κριθεί από το «μηδενικό του έργο». Μάλιστα κάνοντας και μια σύντομη αυτοκριτική, για το ότι τον στήριξε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Χαλκίδης είπε ότι ουσιαστικά έπεσε έξω σ’ ότι αφορούσε στις προθέσεις του κ. Γκυρίνη, για τον οποίο είπε πως από την επόμενη μέρα της εκλογής του έγινε ένας αλαζόνας Δήμαρχος. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει για ακόμη μια φορά, ότι λόγω της στήριξης τους προς το πρόσωπο του κ. Γκυρίνη, αδίκησε έναν πλέον ικανό πολιτικό, τον κ. Φώτη Δημητριάδη.

Για τον κ. Ιακωβίδη είπε σέβεται τους αγώνες του και συμφωνεί σε επιμέρους θέματα, ωστόσο έχει άλλη προσέγγιση στην πλειονότητα των θεμάτων. Παρόλα αυτά όμως είπε ότι την επόμενη μέρα θα ζητήσει και τη συμβολή του κ. Ιακωβίδη για καλύτερα αποτελέσματα στη διοίκηση του Δήμου.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *