Κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού – Οδοντιατρικού – Φαρμακευτικού Συλλόγου, για την ορθή χορήγηση και διάθεση των Αντιβιοτικών

Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια κατηγορία φαρμάκων τα οποία έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τη συνεχή χρήση αντιβιοτικών είναι ότι τα μικρόβια αναπτύσσουν μηχανισμούς με τους οποίους καθίστανται ανθεκτικά και τα αντιβιοτικά χάνουν γρήγορα την αποτελεσματικότητά τους.

Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση αντιβιοτικών και τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών μικροβίων.

Στα πλαίσια αυτά όλοι οι υγειονομικοί της Ημαθίας χαιρετίζουμε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση(ΠΝΠ) για τη χορήγηση από 1η Σεπτεμβρίου 2020 όλων των αντιβιοτικών αποκλειστικά με ηλεκτρονική συνταγή.

Ειδικά εν μέσω, πανδημίας COVID-19 είναι επιτακτική η ανάγκη να διαφυλάξουμε τους ασθενείς οι οποίοι δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό από τις δυσμενείς συνέπειες της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών.

Γνωρίζουμε ότι η εγκατεστημένη νοοτροπία χρόνων σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξει, ωστόσο εμείς όλοι οι υγειονομικοί συμπαραταγμένοι αλλά και με τη δική σας αρωγή, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε καθοριστικά στον περιορισμό της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν και να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους, συμμορφούμενοι με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και της νέας οδηγίας για ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών.

Ο Πρόεδρος Ι.Σ.Η.             Η πρόεδρος Ο.Σ.Η             Η πρόεδρος Φ.Σ.Η.

Διαμαντόπουλος               Καλοΐδου                            Κατή

Βασίλειος                            Αλίκη                                   Σοφία

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.