Κεραμέως: Στο «τραπέζι» η επέκταση της σχολικής χρονιάς – Ίσως γίνουν αργότερα οι πανελλαδικές

Ανατροπές σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε σχολεία και πανεπιστήμια φέρνει η εξάπλωση του κοροναϊού καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, μετάθεσης των πανελλαδικών αλλά και ματαίωσης των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Μετά το «λουκέτο» που αποφασίστηκε για 14 ημέρες σε όλες τις σχολικές μονάδες, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα φροντιστήρια της χώρας, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καταστρώνει σχέδια που ξεκινούν από την αναπλήρωση μαθημάτων μέχρι και την επέκταση του σχολικού έτους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, άφησε σήμερα για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια
Η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε όλα τα πιθανά σενάρια που υπάρχουν για τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Εάν μιλάμε για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 2 με 3 εβδομάδες, τότε τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με αναμόρφωση των ωρών διδασκαλίας και περικοπή περιπάτων.

Εάν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων – κάτι το οποίο δεν απέκλεισε – τόνισε πως θα εξετάσουμε και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης.

Ίσως γίνουν αργότερα οι πανελλαδικές
Ένα από τα θέματα που απασχολούν χιλιάδες μαθητές αλλά και τις οικογένειές τους, είναι το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας υπογράμμισε πως αν τα σχολεία κλείσουν για 2 με 3 εβδομάδες, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν υπάρχει παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν για αργότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λέγοντας ότι ξεκινάμε τις επόμενες ημέρες με δίκτυα που έχει το υπουργείο Παιδείας δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.

Αναφορικά με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η υπουργός είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τις διοικήσεις των ΑΕΙ και πως εάν χρειαστεί θα υπάρχει μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή των εξεταστικών.

«Παράθυρο» για ματαίωση των παρελάσεων
Σχετικά με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να ματαιωθούν ενώ σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, σημείωσε πως το υπουργείο μέσω των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης θα έρθουν σε επαφή μαζί τους προκειμένου να συνδράμουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.