Καταστροφικό μπουρίνι “χτύπησε” όλη την Ημαθία

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε χθες βράδυ όλη την Ημαθία, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και πάρα πολλές καταστροφές.

Συγκεκριμένα στο κέντρο της Βέροιας, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ένα ξαφνικό μπουρίνι  με ισχυρούς ανέμους και δυνατή βροχή κατάφερε να πλημμυρίσει δρόμους, να σπάσει και να ρίξει δέντρα μέσα σε λίγα λεπτά ενώ λόγω των κεραυνών υπήρξαν στιγμιαίες πτώσεις αλλά και διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Δήμων του Νομού, της Π.Ε. Ημαθίας, της Αυτοδιοίκησης του ΕΚΑΒ και της ΔΕΗ ήταν επί ποδός για τα δεκάδες περιστατικά στα οποία εκλήθησαν για βοήθεια.

Το ίδιο σκηνικό και στη Νάουσα, όπου πολλές περιοχές της έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεργεία προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα δέντρα και τα κλαδιά που έπεσαν πάνω στους δρόμους διακόπτοντας την κυκλοφορία, σε πολλά σημεία, αλλά και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να γίνουν διακοπές ρεύματος.

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, αφού η καταιγίδα προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε πολλές ποικιλίες συμπύρηνων και νεκταρινιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε και δυνατό χαλάζι σε Νικομήδεια, Μακροχώρι, Χαρίεσσα, Κοπανό.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι συλλόγων θα επισκεφθούν τον ΕΛΓΑ της Βέροιας, για να δουν τι θα γίνει με την καταγραφή των ζημιών σ’ ολόκληρο τον κάμπο της Ημαθίας.


You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *