Η Φρόσω Καρασαρλίδου ενημερώθηκε για την κατάσταση του Νοσοκομείου Βέροιας εν μέσω πανδημίας

Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο Υγείας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τσαπαρόπουλο. Η βουλευτής συνάντησε τόσο τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Πλιόγκα, όσο και αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την ετοιμότητα του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Η κα Καρασαρλίδου ενημερώθηκε σχετικά με τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για νοσηλεία κρουσμάτων και τον αριθμό κλινών ΜΕΘ, τον τρόπο διαχείρισης των κρουσμάτων από το νοσοκομείο και την επάρκεια υλικού για το προσωπικό (στολές, μάσκες κτλ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η επιτακτικότητα της μεταφοράς των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στη νέα πτέρυγα και της άμεσης λειτουργίας της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Τέλος, κεντρικό ζήτημα που έθιξε η βουλευτής ήταν η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία αποφορτίζει το Νοσοκομείο από μεγάλο όγκο ασθενών, καθώς και η εξασφάλιση της λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, ο ρόλος των οποίων είναι η ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων στον πληθυσμό.

Φρόσω ΚαρασαρλίδουΒουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.