Η Φρόσω Καρασαρλίδου για τη σημασία της ταυτότητας της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία

Ακόμα μία συνάντηση, αυτή τη φορά στη Βέροια, στο «Εκτός Χάρτη – Papatzikou art-gallery, ανέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της ταυτότητας της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η τοποθέτησή μου κινήθηκε γύρω από το ότι θέση της γυναίκας μόνο ασφαλής δεν είναι στις μέρες μας. Η πατριαρχία αποτελεί την πηγή του προβλήματος και δημιουργεί τόσα πολλά και σύνθετα παρακλάδια, τα οποία συναντάμε όλοι μας και αντιμετωπίζουμε όλες μας καθημερινά. Από τα στερεότυπα που αναπαράγουμε στα μικρά παιδιά μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του οικογενειακού περιβάλλοντος, μέχρι τον σεξισμό και τις ανισότητες που επικρατούν στον εργασιακό χώρο, καθώς και τις γυναίκες που ζουν μέσα σε τοξικά περιβάλλοντα και νιώθουν ανήμπορες να προστατευθούν είτε λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, είτε λόγω της μη εφαρμογής του υπάρχοντος.

Η παρουσία των φίλων στη συνάντηση είναι από μόνη της μία απόδειξη της σημασίας του ζητήματος. Πόσο μάλλον με τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν και προσέφεραν στον διάλογο εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις που δυναμώνουν τη φωνή όλων εκείνων που πιστεύουμε και μαχόμαστε. Για μια κοινωνία όπου το να είσαι γυναίκα δεν θα σημαίνει τίποτα διαφορετικό. Μαζί θα παλέψουμε ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί ή υποβαθμίζει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *