Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Ειδική προβολή με την αινιγματική ταινία μικρού μήκους «ΝIMIC» του Γιώργου Λάνθιμου, θα πραγματοποιηθεί στην τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους Αλεξάνδρειας, το οποίο φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27, 28 και 29 Αυγούστου στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στη Βέροια.

Λίγους μήνες μετά την οσκαρική διαδρομή του με την «Ευνοούμενη» ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μια νέα μικρού μήκους ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο. Με τίτλο «NIMIC» και σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, η διάρκειας 12′ ταινία αφορά έναν επαγγελματία τσελίστα ο οποίος ζει μια παράξενη εμπειρία στο μετρό, η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Ματ Ντίλον και την Δάφνη Πατακιά. 

Σχετικά με την ταινία ο Λάνθιμος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».
Με τη σειρά του ο Ντίλον αναφέρθηκε στο Λάνθιμο λέγοντας: «Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει. Η δομή της ταινίας είναι πολύπλοκη, δεν είσαι πάντα σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όταν ρωτούσα το Γιώργο να μου εξηγήσει απλώς με κοιτούσε χαμογελαστός. Πιστεύω προτιμά να “μιλούν” οι ταινίες για εκείνον». 
Η νέα ταινία μικρού μήκους “NIMIC” του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί στην έναρξη του φεστιβάλ και δεν συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.

Δείτε το τρέιλερ του «NIMIC»: https://www.youtube.com/watch?v=nvK5_GCf8dg&feature=emb_logo

www.alexandreiashortfilmfestival.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.