Site icon Εφημερίδα Επικαιρότητα

Η εποχή των «ανεξάρτητων» Δημοτικών συνδυασμών…

«Μόδα» τείνει να γίνει τα τελευταία χρόνια στις Δημοτικές εκλογές, η διεκδίκηση της εξουσίας, από «ανεξάρτητους» υποψηφίους.

Οι γηραιότεροι από μας, θυμόμαστε πως τα προηγούμενα χρόνια κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βλέπαμε νικητές είτε μπλε, είτε πράσινους, είτε κόκκινούς και αραιά και που και κάποιους «ανεξάρτητους» νικητές.

Σήμερα όμως όλο αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει. Οι περισσότεροι υποψήφιοι, θέλοντας να κερδίσουν κάποιους ψηφοφόρους που πρόσκεινται αλλού κομματικά ή ακόμα ακόμα θέλοντας να μην τους δεσμεύσουν με λάθη που τυχόν έχει κάνει το κόμμα απ’ το οποίο προέρχονται ή στηρίζονται (μη φανερά), προτάσσουν το «ανεξάρτητος συνδυασμός» και προχωράνε.

Φυσικά σ’ ότι αφορά τους ημετέρους αυτό δεν ισχύει, διότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον υποψήφιο που πέρα από της Δημοτικές εκλογές έχει την ίδια κομματική ταυτότητα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα κόμματα επιβάλλουν υποψηφίους, στους κατά τ’ άλλα «Ανεξάρτητους» συνδυασμούς.

Μήπως όμως όλο αυτό το σκηνικό έχει αρχίσει να ξεφτίζει; Μήπως πλέον ο κόσμος κουράστηκε από αυτό το ψεύτικο των «ανεξάρτητων» υποψηφίων, οι οποίοι όμως σχεδόν πάντα κάπου στο βάθος έχουν και την κομματική τους ταυτότητα, για να μην ξεφύγουν και τα «δικά» μας τα παιδιά; Μήπως λοιπόν έχουν αρχίσει να πέφτουν οι «μάσκες» των «Ανεξάρτητών»;

Είναι πολλά λοιπόν τα ερωτήματα που δημιουργούνται από αυτό το φαινόμενο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» και «ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ» ψηφοδελτίων, ωστόσο αυτά θα απαντηθούν πολύ σύντομα στις εκλογές του Μαΐου.

Επειδή όμως τυγχάνει να είναι ένα πολύ καλό θέμα για συζήτηση, σε επόμενες αναρτήσεις θα εξετάσουμε και τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ» στην Ημαθία, για να δούμε τελικά,. Αν όντως υπάρχουν «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» υποψήφιοι στο Δήμο Βέροιας, Νάουσας και φυσικά στο δικό μας Δήμο Αλεξάνδρειας…..

Exit mobile version