Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή για δημιουργία ταμείου ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων

Τη θεσμοθέτηση Ταμείου Ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα χρηματοδοτείται από δωρεές ιδρυμάτων, επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών με στόχο την αγορά αμυντικών εξοπλισμών, όπως αυτές θα καθορίζονται και θα ιεραρχούνται από τους επιτελείς των τριών όπλων, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Άμυνας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Ερώτησή του, τονίζει ότι η συνεχιζόμενη προκλητικότητα και οι ευθείες απειλές της Τουρκίας προς τη χώρα μας αναδεικνύουν ως επιτακτική την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να διατηρήσουν αλλά και περαιτέρω να ισχυροποιήσουν το αξιόμαχό τους ως εγγυήτρια δύναμη αποτροπής απέναντι σε κάθε επίβουλο.
Επισημαίνει δε ότι με δεδομένη την οικονομική στενότητα της χώρας μας έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία επιτηρήσεων αλλά και με παρούσα την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου Ταμείου και η δυνατότητα δωρεών σε αυτό, το ύψος των οποίων θα μπορεί να ξεκινάει ακόμη και από 1 ευρώ, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την έννοια της απτής και άμεσης ατομικής συνεισφοράς του Έλληνα στην Πατρίδα.

Αναλυτικά η Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης:

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας – Τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τις ιδιωτικές χορηγίες

Κύριοι Υπουργοί. Η συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα και οι ευθείες απειλές της γείτονος προς τη χώρα μας αναδεικνύουν ως επιτακτική την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να διατηρήσουν αλλά και περαιτέρω να ισχυροποιήσουν το αξιόμαχό τους ως εγγυήτρια δύναμη αποτροπής απέναντι σε κάθε επίβουλο.

Με δεδομένη την οικονομική στενότητα της χώρας μας έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία επιτηρήσεων αλλά και με παρούσα την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που οπωσδήποτε αναγκάζει – και δικαίως – την Πολιτεία να διοχετεύει μεγάλο ύψος κονδυλίων στην θωράκιση και ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και σε πολιτικές προστασίας όλων των πληγέντων κλάδων της οικονομίας, θεωρείται ενδεδειγμένη η στιγμή για την θεσμοθέτηση Ταμείου Ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα ταμείο με στόχο την αγορά αμυντικών εξοπλισμών, όπως αυτές θα καθορίζονται και θα ιεραρχούνται από τους επιτελείς των τριών όπλων, το οποίο θα χρηματοδοτείται από δωρεές ιδρυμάτων, επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών, το ύψος των οποίων θα μπορεί να ξεκινάει ακόμη και από 1 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό και με αδιαμφισβήτητο το dna χορηγιών των Ελλήνων για την πατρίδα, όπως αυτό κορυφώθηκε κατά καιρούς στο παρελθόν από τους μεγάλους Ευεργέτες του Έθνους, όχι μόνο θα θωρακιστούν καλύτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά έτι περαιτέρω θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η έννοια της απτής και άμεσης ατομικής συνεισφοράς του Έλληνα στην Πατρίδα για έναν ξεκάθαρο σκοπό και με σαφή στόχο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στις ανάλογες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση;

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.