Επισκέψεις του Υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Μιχάλη Χαλκίδη και των συνεργατών του, σε Πυροσβεστική, Πολεοδομία και Αστυνομία

[Best_Wordpress_Gallery id=”197″ gal_title=”ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ”]

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης, στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, επισκέφτηκε:

α. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο Διοικητής κ. Αμανατίδης Ιωάννης και ο Υποδιοικητής κ.Γερόπουλος Γρηγόρης,υποδέχτηκαν με την αρμόζουσα ευγένεια την ομάδα και προχώρησαν σε μια πληρέστατη και απόλυτα υπηρεσιακή περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, γύρω από θέματα που αφορούν την υπηρεσία.

Ανέφεραν ότι σε επίπεδο εξοπλισμού είναι πλήρεις. Όμως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού υπάρχουν ελλείψεις, που πρέπει να πληρωθούν, ώστε η αντιμετώπιση των προβλημάτων να είναι η καλύτερη δυνατή.

[Best_Wordpress_Gallery id=”195″ gal_title=”GKIATAS”]

Αίτημα να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Γ, γεγονός που θα “υποχρεώσει” την πολιτεία να ενισχύσει αυτήν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Για το θέμα αυτό υπήρξε η δέσμευση του Μιχάλη Χαλκίδη ότι εγγυάται προσωπικά την θετική έκβαση του λογικού αιτήματος.

Να ληφθεί υπόψιν ότι τα όρια ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας είναι περίπου όσος ο μισός Νομός!

Επιστρέφοντας και δίπλα από το κολυμβητήριο, στους χώρους της ΥΕΒ,η ομάδα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγική από πλευράς καθαριότητας κατάσταση. Σκουπίδια σωρηδόν, αυτοκίνητα του Δήμου πεταμένα,δημοτική περιουσία σε εγκατάλειψη, ένας λόφος απορριμμάτων. Μια εικόνα που προκαλεί θλίψη και δημιουργικό θυμό.

β.Αμέσως μετά επισκέφτηκαν την Πολεοδομία. Τους υποδέχτηκε η προϊσταμένη κα.Παπαδημητρίου. Στην ενημέρωση που ακολούθησε επισημάνθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

γ.Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Τμήματος κ. Κυριακίδη Νίκο για την κατάσταση στον χώρο.

Αναφέρθηκε η έλλειψη τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό. Μάλιστα σε ερώτηση για την ακριβή εικόνα σε εξοπλισμό, δηλώθηκε ότι υπάρχει ένα μόνο περιπολικό, αντί των τεσσάρων, που είναι το ελάχιστο για την παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών ασφαλείας στον πολίτη.

Δυστυχώς, μετά την περιγραφή, επιβεβαιώθηκε η θέση του Υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη, που ήταν ότι ο χώρος αυτός χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Δηλαδή το κομμάτι του εξοπλισμού θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί κατά μεγάλο μέρος ή όλο από την νέα Δημοτική Αρχή και η πολιτεία θα απαιτηθεί να ανταποκριθεί στο θέμα του προσωπικού.

Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδας “ΔΙΑΣ” (να σημειωθεί ότι ομάδα “ΔΙΑΣ” υπάρχει στη Βέροια και στη Νάουσα, αλλά όχι στην Αλεξάνδρεια και δεν έχει ιδρώσει το αυτί της σημερινής Δημοτικής Αρχής!), καθότι τα όρια ευθύνης, είναι όπως και για την Πυροσβεστική είναι μια τεράστια έκταση.

Οι συναντήσεις αυτές βεβαίως είχαν το στοιχείο της αμφίπλευρης ενημέρωσης.Όμως ταυτόχρονα δείχνουν ανάγλυφα τα πρώτα βήματα της Νέας Δημοτικής Αρχής υπό τον Μιχάλη Χαλκίδη.

Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, πρέπει να γίνουν και θα γίνουν άμεσα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *