Επίδομα θέρμανσης: Εντός της εβδομάδας η ΚΥΑ – Τι είπε ο Σταϊκούρας

Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα εκδοθεί η ΚΥΑ που αφορά, στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί της Τρίτης, συμπληρώνοντας ότι η σχετική πλατφόρμα ανοίγει εντός του Νοεμβρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open, ανέφερε εκ νέου ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποιούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και απέκλεισε να υπάρξει Fuel Pass – 3. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα το επόμενο έτος ανάλογα με τις εξελίξεις. Υπενθύμισε δε ότι συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κ.ά.

Εντός της εβδομάδας η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, δήλωσε ότι «ήδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου.

«Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης,  η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο υπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας mythermansi: «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του έτους».

Ο κύριος Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν αίτηση και φέτος, να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

Ο νέος προϋπολογισμός

Σχολιάζοντας την εκτίμηση της Eurostat για τον εναρμονισμένο πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε πως ο νέος προϋπολογισμός, θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για πληθωρισμό εφέτος που θα τείνει στο 10%, ενώ και το επόμενο έτος θα παραμείνει υψηλός, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιβράδυνση στον ρυθμό ανόδου του πληθωρισμού «δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού» και επανέλαβε ότι απαιτούνται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως «αποτελεί στοιχείο προβληματισμού η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους σε αυτές τις κρίσεις» και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», φέροντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Βρετανία που βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *