Ενεργοποιήθηκε το 13033 – Βρείτε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην έξοδό σας

Με τους ίδιους κωδικούς που ίσχυαν και στο lockdown του Μαρτίου και αποστέλλαμε στο 13033 κυκλοφορούμε από σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα και για διάστημα 3 εβδομάδων.

Με μια νέα προσθήκη στο «4», αυτή της συνοδείας ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο και αυτό γιατί, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά θα παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Σε περίπτωση που δεν θυμάστε πώς να χρησιμοποιήσετε το 13033 για την έξοδό σας, το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  •  – Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  •  – Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  •  – Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  •  4 – Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • 5 – Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 – Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σε ισχύ και τα έγγραφα μετακίνησης
Παράλληλα, είναι ήδη διαθέσιμες και οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας, στην ιστοσελίδα forma.gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρεται στη σελίδα, για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Αναλυτικά οδηγίες εδώ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *