ΕΚΛΟΓΕΣ (5) Έχουμε περιφερειακές αλλά και Ευρωεκλογές

Εκλογές η γιορτή της δημοκρατίας. Εκλογές και όχι μόνο δημοτικές. Όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτές αφήνοντας να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τόσο οι περιφερειακές όσο και οι Ευρωεκλογές.

Όχι βέβαια πως σκοτώνεται κιόλας ο κόσμος για τις δημοτικές.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στην φαντασία των υποψηφίων, είτε δήμαρχοι είναι αυτοί είτε σύμβουλοι. Αυτοί νομίζουν πως δεν έχουμε άλλη έννοια από το να τους εκλέξουμε. Αυτό που εισπράττουμε είναι η αδιαφορία των ψηφοφόρων κι η χαλαρή στάση τους απέναντι σε ότι διακυβεύεται την Κυριακή 26 Μαΐου. Τόσο χαλαρή που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέπτονται να μην πάνε να ψηφίσουν. Κάτι που σίγουρα είναι μεγάλο λάθος, αφού αφήνουν εμάς τους υπόλοιπους να αποφασίσουμε για κάποια πράγματα που αφορούν και αυτούς. Πάντως το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει είναι για τις δημοτικές και όχι για τις άλλες.

[Best_Wordpress_Gallery id=”245″ gal_title=”ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ ΚΑΡΤΑ”]

Κι όμως και οι ευρωεκλογές έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, αφού πρόκριμα για τις πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογηθούν είναι τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα. Όσο πιο μεγάλη θα είναι η διαφαινόμενη πρωτιά της Ν.Δ. και όσο περισσότερο ενισχυμένο εμφανιστεί το ΚΙΝ.ΑΛ τόσο πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα που θα πάρει κατά την άποψη μας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμπεριφορά της οποίας αγγίζει τα όρια του αυταρχισμού. Και τα αγγίζει, αν δεν τα έχει ξεπεράσει με τις μυστικές χλιδάτες διακοπές σε κότερα που θρασύτατα τις θεωρούν φυσιολογικές, με το προεκλογικό επίδομα που το βαφτίζουν 13η σύνταξη, με χίλια δυο πράγματα που μπορείς να τους προσάψεις, από τον ευτελισμό της κορυφαίας δημοκρατικής πράξης, του δημοψηφίσματος, μέχρι το ξεπούλημα της Μακεδονίας.  Φυσικά υπάρχουν και οι περιφερειακές όπου το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, αφού θεωρείται βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει ούτε μία περιφέρεια και το ενδιαφέρον απλά περιορίζεται σε πόσες θα έχουμε νικητή από τον πρώτο γύρο.

Δεν αδιαφορούμε και ψηφίζουμε. Πάμε στις κάλπες, έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν για αυτά που μας αφορούν, όσο μικρά και αν τα θεωρούμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δημοτικών, περιφερειακών αλλά και των Ευρωεκλογών πρέπει να διαμορφωθεί και με την δική μας ψήφο, ότι και αν ψηφίζουμε

                                                                         paraplanitikos

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *