ΕΚΛΟΓΕΣ (2)

γράφει ο paraplanitikos

Εκλογές, η γιορτή της δημοκρατίας. Γιορτή αλλά και μεγάλη απαξίωση της γυναικείας υποψηφιότητας. Ναι απαξίωση της γυναικείας υποψηφιότητας, που κάποιοι θλιβεροί πριν κάποια χρόνια την έκαναν υποχρεωτική! Επικαλούμενοι λόγους παρακίνησης της γυναικείας συμμετοχής αποφάσισαν το 30%  των υποψηφίων να είναι γυναίκες και οι τωρινοί ακόμη πιο θλιβεροί το ανέβασαν στο 40%!

Το αποτέλεσμα; Να μην υπάρχουν τόσες ενδιαφερόμενες υποψήφιες, να πιέζονται, να γίνεται μάχη, να επιστρατεύονται μητέρες, γιαγιάδες, πεθερές και να βλέπουμε στα αποτελέσματα ακόμη και υποψήφιες που δεν έχουν πάρει ούτε την δική τους ψήφο! Σε κάποιες από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσει είδαμε και αυτό το φαινόμενο. Στις φετινές εκλογές δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι η κατάσταση, απλά μας πληροφόρησαν πως μια υποψήφια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό!

Προσωπική άποψη; Πολύ καλά έγινε, δεν το βρίσκουμε κακό, το αντίθετο μάλιστα. Αφού κάποιοι επιβάλλουν υποψήφιες με οποιοδήποτε κόστος, ας γίνει και αυτό. Αλλά με το ζόρι γυναικεία συμμετοχή στις υποψηφιότητες μόνο δημοκρατικό δεν είναι. Μάλλον κομπλεξισμό δείχνει και πάντως όχι  δημοκρατική ευαισθησία.

Τίθεται όμως και θέμα δημοκρατίας. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν έναν συνδυασμό καθαρά ανδρικό, η καθαρά γυναικείο, τι γίνεται; Το απαγορεύει ο εκλογικός νόμος! Γιατί όμως  Κάποιοι πιθανά να το θέλουν. Είναι κακό; Όχι βέβαια, απλά κάποιοι υπερδημοκράτες (:) το απαγορεύουν. Προσωπική άποψη ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ

Εκλογές, η γιορτή της δημοκρατίας και ας ελπίσουμε πως δεν θα δούμε υποψήφιους με μηδέν ή έστω με την δική τους μόνο ψήφο και πως στις επόμενες εκλογές δεν θα έχουμε τέτοιους αστείους-αντιδημοκρατικούς περιορισμούς.

paraplanitikos

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *