Εγγραφές έως και την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι από την ΠΕΜΠΤΗ 10/11/22 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειαςτο οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020».

Στόχος της Πράξης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της στήριξης των ομάδων του τοπικού πληθυσμού που απειλούνται ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 53071 & 23330 53072

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησής τους, διάρκειας τουλάχιστον 15 ημερών. Η ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο ισχύει για ένα έτος από την κατάθεση της αίτησης. Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για διάρκεια ενός έτους και μέχρι τη νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο:

  1. Αίτηση ενδιαφερομένου
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  3. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ
  4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης (π.χ. ΔΕΗ), από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
  5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος2021 του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών
  6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών.
  7. Αίτηση ΚΕΑ από την οποία προκύπτει η μη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ ή υπεύθυνη δήλωση περί μη συμμετοχής σε άλλο επισιτιστικό πρόγραμμα.
  8. Οποιαδήποτε επιπλέον δικαιολογητικά ζητηθούν κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, ιατρική γνωμάτευση, πιστοποίηση αναπηρίας).

Κοινωνικό Φαρμακείο

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκεται στη Δημ. Αγοράς 64, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 41456

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Φαρμακείο:

1. Αίτηση ενδιαφερομένου

2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης (π.χ. ΔΕΗ), από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας

5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2021.

6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) 2021.

7. Οποιαδήποτε επιπλέον δικαιολογητικά ζητηθούν κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, ιατρική γνωμάτευση, πιστοποίηση αναπηρίας).

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *