Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Ο αιφνίδιος και τόσο άδικος θάνατος ενός νεαρού συντοπίτη μας, επισκίασε τη συνεδρίαση

[Best_Wordpress_Gallery id=”59″ gal_title=”Δημοτικό συμβούλιο 22/4/2019″]

Υπό τις χειρότερες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η τελευταία, πριν τις εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, αφού έγινε υπό τη σκιά του αιφνίδιου και τόσο άδικου θανάτου ενός νέου συμπολίτη μας, του γιου του πρώην Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλιο κ. Νίκου Ανεσίδη.

Τη βαθιά τους θλίψη για τον τόσο άδικο και χαμό του νεαρού, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τόσο νεαρό της ηλικίας, όσο και το ξαφνικό, έκαναν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα και τον πόνο.

“Θέλω να εκφράσω τη θλίψη και τα συλλυπητήρια μου για τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού γιου του κ. Ανεσίδη και να του ευχηθώ κουράγιο, όσο κουράγιο μπορεί να κάνει μια οικογένεια σ’ ένα τόσο τραγικό γεγονός», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γκυρίνης αναφερόμενος στο θλιβερό συμβάν.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αντώνης Τσαγιόπουλος

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης κ. Αντώνης Τσαγιόπουλος.

Ο κ. Τσαγιόπουλος ο οποίος σημειωτέων δεν ήταν παρόν στη συνεδρίαση, για προσωπικούς του λόγους όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, κατά την ανάγνωση της επιστολής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προχωράει σ’ αυτή την ενέργεια λόγο διαφωνίας με την πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση, τονίζοντας την άρνηση του να αναλάβει προ μηνών χρέη αντιδημάρχου, όταν και του έγινε πρόταση από το Δήμαρχο.

Η ένταξη του χωματερής του Νησελίου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» και τα σκουπίδια

Στα θέματα τώρα του συμβουλίου, ξεχώρισε το 2ο εκτός ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» της πλήρης αποκατάστασης της χωματερής του Νησελίου. Μάλιστα δίνοντας διευκρινιστικές εξηγήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότησή αφορά μόνο στη συγκεκριμένη χωματερή και όχι σε άλλες, δεδομένου του ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτεί μόνο «επίσημες» χωματερές που πάνε προς αποκατάσταση.

Τέλος, μικρής έντασης κόντρα ξέσπασε όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μίχος και Αλευράς, αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος στην αποκομιδή των σκουπιδιών και ο δε δεύτερος στην πολιτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό η διοίκηση.

Συγκεκριμένα ο πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος σ’ ότι αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών και ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό και ο δε δεύτερος κ. Αλευράς, παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του 10ου θέματος που αφορούσε στη λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ή μη της σύμβασης του Δήμου Αλεξάνδρειας με ιδιώτη προκειμένου να μισθωθούν δύο (2) απορριμματοφόρα οχήματα για τις ανάγκες του Δήμου, χαρακτήρισε την πολιτική της διοίκησης για τα σκουπίδια ότι είναι για «τα σκουπίδια».

Στους δύο συμβούλους της μειοψηφίας απάντησε ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης ο οποίος στον κ. Μίχο είπε: «το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό. Ωστόσο κ. Μίχο γνωρίζεται πολύ καλά ότι αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα καθαρά για λειτουργικούς λόγους, αφού οι υπάλληλοι στην καθαριότητα μπορούν να κάνουν πλέον, μόνο ένα δρομολόγια στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, δεδομένου του ότι έχει κλείσει ο εδώ σταθμός μεταφόρτωσης και ο ΧΥΤΑ λειτουργεί μόνο μέχρι της 12:30…». Ενώ απαντώντας στον κ. Αλευρά, είπε ότι για τα σκουπίδια είναι οι πολιτικές που ο ίδιος ο κ. Αλευράς εκπροσωπεί και πιστεύει.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *