Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Ομόφωνα, «ΟΧΙ» στην μεταφορά των διαθέσιμων ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Σύντομη, ωστόσο απόλυτα ουσιαστική, ήταν η Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Μοναδικό θέμα που συζητήθηκε ήταν, το εάν θα αποδεχθεί το Σώμα τη γνωμοδότηση δικηγόρου σχετικά με την άσκηση ή μη ενδίκου μέσου αιτήσεως κατά της απόφασης του υπουργείου οικονομικών που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και εν συνεχεία, εφόσον γίνει δεκτή η γνωμοδότηση, να αποφασιστούν οι όποιες ενέργειες θα χρειαστεί να γίνουν ώστε να αναστείλουν τόσο την απόφαση όσο και όποιες κυρώσεις τυχόν θα προκύψουν από την μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου.

Το θέμα ανέγνωσε και ανέλυσε στο Σώμα, ο Πρόεδρος κ. Ράπτης ο οποίος μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, αφού ήδη για να προλάβει τις όποιες εξελίξεις, είχε πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις Οικονομικών Επιτροπών.

Στο θέμα παρενέβη και ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης ο οποίος και τόνισε με νόημα ότι παρά το γεγονός του ότι προ ολίγων ημερών η ΚΕΔΕ είχε πάρει τη ρητή δέσμευση από δύο αρμόδια, για το Νόμο, Υπουργεία (Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών) ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη γι’ αυτό και δήλωσε: «είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη διαδικασία».

Στη συνέχεια, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κ. Παράσχου, ο οποίος και ως αρμόδιος (νομικός) ανέφερε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων είναι κάτι το κεκτημένο και πως αυτή η απόφαση θίγει πέρα των υφιστάμενων Νόμων της χώρας και την κοινοτική οδηγία που θέλει την Αυτοδικοίκηση αυτόνομη.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και ο κ. Αλευράς ο οποίος στην ουσία έκανε πολιτική τοποθέτηση επισημαίνοντας ότι από το 2015 ήταν στόχος της κυβέρνησή τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων κατόπιν εντολής της ΕΕ και τελικά φτάνουμε στο σήμερα που μια «αριστερή» κυβέρνηση πάει να παραδώσει κεκτημένα ετών.

Τέλος το λόγο πήρε και ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: « η κυβέρνηση πρέπει μάλλον να μας δώσει αυτά που μας χρωστάει και όχι να μας πάρει… είναι ανήκουστο και ανεπίτρεπτο αυτό που μας ζητείτε… γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να κινηθούμε αναλόγως…»

Τελικά το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα με τον Πρόεδρο να τα παρουσιάζει σε τρία σκέλη: 1ο αποδοχή της γνωμοδότησης που έχει παραγγελθεί από την οικονομική επιτροπή

2ο Αποφασίζει την αίτηση ακυρώσεως και αναστολής

και 3ον δίνει εντολή στην οικονομική επιτροπή να ορίσει δικηγόρο γι’ αυτή τη διαδικασία

Ο δικηγόρος της ΚΕΔΕ που θα ορισθεί θα ορισθεί με τα κατώτερα όρια.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *