Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Εντάσεις και κόντρες για τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολικών μονάδων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, το οποίο για ακόμη μια φορά ήταν ιδιαίτερα έντονο, με αρκετές κόντρες και αντιπαραθέσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κουτζηπασόπουλου Γεώργιου. Στην ανακοίνωση του άσκησε τη δική του αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του στο Δήμο ως μέλος της διοίκησης και ταυτόχρονα κατηγόρησε τη διοίκηση για τα όσα δεν κατάφερε, όπως ο ίδιος είπα, να κάνει στο Δήμο, τονίζοντας κατά κύριο λόγω τις ελλείψεις σε υποδομές που υπάρχουν σ’ ότι αφορά στην προσβασιμότητα των Αμεα σε δημόσια κτήρια και χώρους.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην πρόσβαση των Αμεα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επισημαίνοντας ότι ο ανελκυστήρας που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι χαλασμένος.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι τον κ. Κουτζηπασόπουλου αντικατέστησε ο αμέσως επόμενος επιλαχών κ. Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα μέχρι τη διάλυση του νυν Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου

Την αγωνία του για την ομαλή λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου κατά την ημερομηνία των εγκαινίων (31/03), εξέφρασε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης ζήτησε να μάθει εάν το έργο έχει παραληφθεί πλήρως από το Δήμο Αλεξάνδρειας και το κατά πόσο μπορεί να δοθεί προς χρήση χωρίς να εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο για όσους θα το επισκεφθούν.

Επίσης ζήτησε να μάθει για το κόστος της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί εκείνη τη μέρα.

Στο θέμα τοποθετήθηκαν  και ζήτησαν επίσης διευκρινήσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μίχος και Αλευράς.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, αφού αρχικά εξέφρασε τη χαρά του για το ότι θα δοθεί επιτέλους προς χρήση, στη συνέχεια δήλωσε με νόημα ότι είναι δικιά του απόφαση «να δοθεί επιτέλους στους δημότες», τονίζοντας ότι ήδη εδώ και καιρό το επισκέπτεται (λόγω της λειτουργίας στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης) πολύς κόσμος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αυτή η μέρα των εγκαινίων είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το μπορέσουν να το δοκιμάσουν κιόλας.

Για το κόστος της εκδήλωσης απάντησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Δελιόπουλος, ο αρμόδιος, αναφέροντας ότι θα στοιχίσει περίπου 8.000 €

Καθαρίστριες σχολικών μονάδων

Το θέμα που αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα και που αφορά στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων στο Δήμο Αλεξάνδρειας, έφερε στη συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μίχος, ζητώντας από το Σώμα να ενημερωθεί.

Ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης απαντώντας στον κ. Μίχο ανέφερε ότι έχει δοθεί ήδη πολλές φορές απάντηση για το θέμα, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας κάνει ακριβώς ότι προστάζει η νομοθεσία και πως οποιοσδήποτε κατηγορεί τη διοίκηση για ολιγωρία ή κακοδιαχείριση για το συγκεκριμένο θέμα, το κάνει εσκεμμένα και εκ του πονηρού.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χ. Αλευράς, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη διοίκηση ότι παρακρατεί «παρανόμως – παρατύπως» τον ένα μήνα (Σεπτέμβριο), «τα εισπράττετε… πείτε μου τι τα κάνετε αυτά τα χρήματα;» είπε συγκεκριμένα και η συζήτηση πήρε κυριολεκτικά «φωτιά».

Πρώτος, ο Δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος, απαντώντας στον κ. Αλευράς του είπε «είστε για ακόμα μια φορά εκτός τόπου και χρόνου… φροντίστε να αποδείξετε αυτά που λέτε ή να ανακαλέσετε, διαφορετικά θα σας αναγκάσω εγώ να το κάνετε…».

Στη συνέχεια λειτουργώντας πυροσβεστικά και σίγουρα πιο ήρεμος κατέβηκε από το έδρανο του Προεδρείου και τοποθετήθηκε επί του θέματος ο Πρόεδρος κ. Δ. Ράπτης.

Ο κ. Ράπτης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από σας κ. Αλευρά. Μπορούσατε εφόσον έχετε μια τέτοιου είδους απορία, να μου την εκφράσετε κατ’ ιδίαν, δεδομένου του ότι όλο αυτό το διάστημα συνεργαζόμαστε και λειτουργούμε άψογα και εφόσον δεν σας κάλυπτα να τη φέρνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο» και συνέχισε «αναφέρατε ότι παίρνουμε λεφτά, τα λεφτά του Σεπτεμβρίου και ότι τα παρακρατούμε. Κάποια πράγματα είναι επικίνδυνα κ. Αλευρά. Δεν υπάρχει μήνας Σεπτέμβριος. Για τις καθαρίστριες μπήκαν χρήματα στους λογαριασμούς του Δήμου από την Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και αφορούσαν στην περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2018  έως 30 Ιουνίου 2019. Οπότε ο μήνας Σεπτέμβριος που λέτε ότι επίσης χρηματοδοτείται από την Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και σας καλώ να ανακαλέσετε τα όσα είπατε..».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε και πάλι ο κ. Αλευράς και θέλοντας προφανώς να ρίξει τους τόνους είπε ότι αν και δεν πείθεται, θέλει όντως να είναι έτσι όπως τα παρουσίασε ο κ. Ράπτης, ωστόσο ζήτησε από τη διοίκηση να προβεί σε ενέργειες ώστε να διεκδικηθεί η μονιμότητα των συγκεκριμένων σχολικών καθαριστριών, ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη εκ νέου ο κ. Ράπτης και τόνισε ότι η και η διοίκηση έχει εκφράσει δημόσια την άποψη ότι θα πρέπει να μονιμοποιηθούν, μέσα από σχετική ανακοίνωση που έβγαλε προ ημερών όταν ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα.

Παρέμβαση πρώην εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου

Τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ζήτησε ένας πρώην εργαζόμενους του Δήμου, στον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος θέλοντας να εκφράσει την αγωνία του για το εργασιακό του μέλλον, παίρνοντας το λόγο ζήτησε από το Σώμα να στηρίξει αυτόν και τους συναδέρφους του (7 τον αριθμό) που έχουν απολυθεί, στο δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει, ζητώντας από το Δήμαρχο και το Σώμα να καταθέσουν στο δικαστήριο και να δηλώσουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα που έχουν για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Στο θέμα υπερθεμάτισε και ο ανεξάρτητος Σύμβουλος κ. Κιρκιλιανίδης ο οποίος και ζήτησε και αυτός από το Δήμαρχο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του και αφού αρχικά ανέφερε ότι η απόλυση τους δεν ήταν με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου αλλά λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, στο μέτρο που του επιτρέπεται.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *