Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Ευχές για τους Ημαθιώτες της Βουλής… αλλά και κόντρες για τα σκουπίδια και τους υδρονομείς στη χθεσινή συνεδρίαση

[Best_Wordpress_Gallery id=”1012″ gal_title=”ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 17/7/2019″]

Με ευχές και συγχαρητήρια για την εκλογή αλλά και γενικά την πολύ καλή πορεία των συνδημοτών τους, που ήταν υποψήφιοι στις εθνικές  εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως επίσης και για τους δύο «εκλεκτούς» Ημαθιώτες του Πρωθυπουργού (επίσης συνδημότες), κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βεσυρόπουλο, που τους επέλεξε για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ξεκίνησε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Δ. Ράπτης, ευχήθηκε στους Ημαθιώτες που εξελέγησαν, καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των 2 Ημαθιωτών – Ρουμλουκιωτών στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους σ’ αυτό.

Όλους τους Ρουμλουκιώτες υποψηφίους αλλά κυρίως τους «εκλεκτούς» που θα συμμετάσχουν στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, συνεχάρησαν και ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Δριστάς (αντικαθιστούσε το Δήμαρχο, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους) όπως και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης πάντως έκανε κατά κάποιο τρόπο και μια πολιτική τοποθέτηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Μπρουσκέλη, τον οποίο αφού πρώτα συνεχάρη για την προσωπική του παρουσία, στη συνέχεια τον «πείραξε» λέγοντας του ότι παρά το γεγονός του ότι ο ίδιος πήγε καλά, η παράταξη του ηττήθηκε κατά κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημέρωση για τις καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία

Ο κ. Δριστάς αμέσως μετά τις ευχές, προχώρησε στην ενημέρωση του Σώματος για τις εξελίξεις, μετά τις πολλές καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία.

Συγκεκριμένα ο κ. Δριστάς, αφού πρώτα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άριστη λειτουργία και αντίδραση της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και της Διοίκησης του Δήμου, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία, στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα για τον τρόπου που θα πρέπει να κινηθούνε όσοι θέλουν να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί, ώστε να αποζημιωθούνε.

Στο θέμα των αποζημιώσεων από τις καταστροφές τοποθετήθηκε και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Κιρκιλιανίδης, ο οποίος και ζήτησε από το Σώμα να προσπαθήσει να βρει ένα τρόπο για να «ελαφρύνει» τους πληγέντες αγρότες από κάποια πάγια τέλη, ως μέτρο ανακούφισης.

Υπέρ της προτάσεως του κ. Κιρκιλιανίδη τάχθηκε τόσο ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Ράπτης, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς, ωστόσο ο δεύτερος ζήτησε να επανέρθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να είναι παρόν και ο Δήμαρχος.

Τα σκουπίδια για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο…

Η αποκομιδή των σκουπιδιών για ακόμη μια φορά τέθηκε προς συζήτηση και όπως πάντα προκάλεσε εντάσεις.

Συγκεκριμένα το θέμα της αποκομιδής το έφερε στη συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλευράς, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του, μετά και το νέο πρόβλημα που προέκυψε με τη βλάβη στο απορριμματοφόρο του Δήμου, ενώ άφησε αιχμές για δυσλειτουργία της Διοίκησης σ’ αυτό το λεπτό θέμα.

Στο θέμα τοποθετήθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Συρόπουλος και Κιρκιλιανίδης, με τον πρώτο να ζητάει από τη Διοίκηση να απευθυνθεί, εφόσον αυτό είναι εφικτό,  προσωρινά σε ιδιώτες για τη θερινή περίοδο, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών και τον δεύτερο να ζητάει να ενημέρωση για την πορεία της αγοράς των νέων απορριμματοφόρων.

Στους Δημοτικούς απάντησε αρχικά ο Πρόεδρος κ. Ράπτης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα αποκομιδής είναι προσωρινό λόγο βλάβης που σύντομα θα αποκατασταθεί (έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη), ενώ για την παραλαβή των απορριμματοφόρων τόνισε ότι δόθηκε από τη διοίκηση του Δήμου, σκόπιμα αναβολή, παρά το γεγονός του ότι είναι τα πάντα έτοιμα, μέχρι τα νέα απορριμματοφόρα να πάρουν έγκριση λειτουργίας από το αρμόδιο υπουργείο, τονίζοντας ότι το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό.

Σ’ ότι αφορά στην προσωρινή ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες, ο κ. Ράπτης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, διότι δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς και εμφανώς δυσαρεστημένος από τις αιχμές του κ. Αλευρά για τη λειτουργία της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι η Διοίκηση έχει νωπή εντολή από τους ίδιους τους Δημότες, για συνέχιση του έργου της, οπότε κακώς αφήνονται αιχμές κατά αυτής.

Ένταση μεταξύ Δριστά και Κιρκιλιανίδη

Ένταση δημιουργήθηκε πάντως και μεταξύ του κ. Κιρκιλιανίδη και του κ. Δριστά, όταν ο πρώτος άφησε αιχμές για «προεκλογικά ρουσφέτια» σ’ ότι αφορά τις πληρωμές των αγροτών για την άρδευση των γεωργικών τους εκτάσεων, διερωτώμενος για το ένα κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υδρονομείς.

Ο κ. Δριστάς απαντώντας, είπε ότι ουδέποτε υπήρξε «ρουσφετολογική πολιτική» από τη Διοίκηση τονίζοντας πως ότι οφείλει ο κάθε αγρότης του έχει καταλογισθεί ή θα του καταλογισθεί, χωρίς τον παραμικρό διαχωρισμό.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος κ. Ράπτης ο οποίος και είπε ότι ήδη έχει ζητηθεί από τον ίδιο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο εισαγγελική παραγγελία ώστε να πάρουν στα χέρια τους τα απαραίτητα αρχεία, ώστε να καταλογίσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στον κάθε οφειλέτη.

Από τα υπόλοιπα θέματα που ζητηθήκαν ξεχώρισε η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Θεοχάρη για την οριστική του αποχώρηση από τα κοινά μετά από 28 χρόνια συνεχή παρουσία σ’ αυτά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θεωρεί πως ήρθε η ώρα για τον ίδιο να κλείσει ένα κύκλο συνεχόμενης παρουσίας σ’ αυτά.

Όπως επίσης ξεχώρισε και η απόφαση για την μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας από το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης (ΑμεΑ) «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και τη συστέγασή του με το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *