Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Εντάσεις και αντιπαραθέσεις έφερε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Το σοβαρότατο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών που έθιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μίχος, ήταν το θέμα που προβλημάτισε το Σώμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχος παίρνοντας το λόγο στην προ ημερήσιας διάταξη διαδικασία, αναφέρθηκε στην έλλειψη απορριμματοφόρων (λόγο της βλάβης που έχει υποστεί το βασικό απορριμματοφόρο πλάγιας συγκομιδής), τονίζοντας το πρόβλημα με τα σκουπίδια και συγχρόνως κατηγόρησε τη διοίκηση για ολιγωρία στην ανανέωση του στόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο στόλος μπορεί να ήταν ελλιπής όταν αναλάβατε τη διοίκηση, ωστόσο οφείλατε μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια να τον έχετε ανανεώσει και έτσι δεν θα είχαμε την εικόνα που έχουμε σήμερα…».

Σ’ αυτό το σημείο πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κ. Μίχος εξήρε τόσο την προσπάθεια τον αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γκιουρτζή, όσο και των υπαλλήλων του Δήμου που με ελλιπή μέσα καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Αλευράς, «ορμώμενος» από την τοποθέτηση του κ. Μίχου, εκφράζοντας την «απέχθεια» του όπως δήλωσε, για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται στους υπαλλήλους, για την αποκομιδή των σκουπιδιών με τρόπους που δεν θεωρούνται κατάλληλοι, ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση για το γεγονός του ότι η ανακύκλωση στο Δήμο μας έχει μείνει πολύ πίσω.

Απαντώντας στους δύο συμβούλους της μειοψηφίας, ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, φανερά εκνευρισμένος, αφού αρχικά εξήρε και αυτός με τη σειρά του, την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Γκιουρτζής αλλά και οι υπάλληλοι του Δήμου όλο αυτό το διάστημα, στη συνέχεια τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη απορριμματοφόρων δεν οφείλεται σε ολιγωρία, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο οφείλετε σε δολιοφθορά, διότι όπως είπε η πρόσφατη βλάβη που έχει το βασικό απορριμματοφόρο του Δήμου, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι έγινε με δόλο.

Σ’ ότι αφορά στο θέμα της ανακύκλωσης ο κ. Γκυρίνης, απευθυνόμενος στον κ. Αλευρά, του είπε ότι παρά το γεγονός του ότι είναι Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, δεν έχει καταφέρει να μάθει πως γίνεται ακριβώς η ανακύκλωση.

Στη συνέχεια τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο όταν το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Γκιουρτζής ο οποίος και απευθυνόμενος στο κ. Αλευρά, σ’ ότι αφορά στο θέμα της ανακύκλωσης,  του είπε «δεν ξέρεις τι σου γίνεται…», τονίζοντας ότι η ανακύκλωση δεν είναι ευθύνη των Δήμων, αλλά εταιρείας που έχει ορισθεί από τη πολιτεία.

Όσο για το προσωπικό που εργάζεται για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ξεκαθάρισε ότι ήταν προμηθευόμενο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τέλος αναφερόμενος στην πρόσφατη βλάβη του απορριμματοφόρου, τάχθηκε και αυτός με την άποψη του Δημάρχου.

Με αφορμή τις συνεχόμενες βλάβες, λόγω παλαιότητας, στα απορριμματοφόρα του Δήμου, που είχαν τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κιρκιλιανίδης, αρχικά ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει ακόμη πιο αυστηρό έλεγχο όταν τα μηχανήματα του Δήμου πηγαίνουν στο συνεργείο, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «δε δικαιολογείται να έχουμε τόσα έξοδα στα συνεργεία και στο τέλος να μην έχουμε απορριμματοφόρα…». Στη συνέχεια ο κ. Κιρκιλιανίδης επανέλαβε μια πρόταση που είχε καταθέσει στο Σώμα προ καιρού. Συγκεκριμένα πρότεινε ως λύση την προμήθεια απορριμματοφόρων με leasing.

Απαντώντας στον κ. Κιρκιλιανίδη σ’ ότι αφορά το κόστος συντήρησης των απορριμματοφόρων αλλά και όλων των μηχανημάτων του Δήμου, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο έλεγχος γίνεται με κάθε τρόπο και με απόλυτη διαφάνεια, ενώ την πρόταση του κ. Κιρκιλιανίδη για απόκτηση απορριμματοφόρων με leasing, ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς τη χαρακτήρισε μη συμφέρουσα και μάλιστα ανέφερε και μελέτη που έχει γίνει στο παρελθόν που υποστηρίζει τη θέση της διοίκησης.

Τέλος τοποθετούμενος εκ νέου επί του θέματος ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, εξέφρασε τη γνώμη ότι η μοναδική λύση στο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι η ανάθεση σε ιδιώτη. Στην πρόταση αυτή του κ. Γκυρίνη, όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε έντονα ο κ. Αλευράς (ΚΚΕ), για να παρέμβει τελικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ράπτης, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

You may also like...

1 Response

  1. Ο/Η pele λέει:

    dio gaidaroi malonane se xeno axirona!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *