Δημοτικά σχολεία: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα

Óõíåñãåßï áðïëõìáßíåé ÷þñïò óôï êëåéóôü êôÞñéï ðïõ óôåãÜæïíôáé ôï 1ï ÃõìíÜóéï – Ëýêåéï ÃëõöÜäáò, ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο για τα Δημοτικά σχολεία. Πότε θα ληφθεί η απόφαση για το αν ανοίγουν τα Δημοτικά. Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο να ανοίξουν μόνο οι δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

Με μεγάλη ταχύτητα κινείται η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες κια φέρνει μπροστά – χρονικά – όλα τα μέτρα για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν, ενώ μένει ανοιχτό το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία.

Για το θέμα με τα δημοτικά σχολεία δεν υπάρχει τελική απόφαση, ενώ νέες δηλώσεις έκανε στον ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η ίδια χαρακτήρισε ιερό αυτό που συμβαίνει στο σχολείο και για το κοινωνικό κομμάτι, αλλά και για το ουσιαστικό κομμάτι. «Δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω την αξία του και το αποτύπωμά του. Έχει και ψυχολογική αξία η επιστροφή για τα παιδιά που έχουν μείνει για καιρό στο σπίτι» τόνισε.

«Δεν αμφισβητώ την αξία της εκ νέου επαφής των παιδιών με το εκπαιδευτικό υλικό και τους εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε η κα Ζαχαράκη.

Σε ερώτηση για το τί προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε και ΣΤ Δημοτικού» ξεκαθάρισε.

«Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεχτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Για τη νέα σχολική χρονιά και σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι: «υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες». Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να κρατήσουν τα παιδιά τα βιβλία τους για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για το πώς μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, ενώ για τις κάμερες απάντησε ότι αφορούν κλειστές ψηφιακές τάξεις ή μόνο την παράδοση του μαθήματος.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα», σημείωσε η κα Ζαχαράκη.

Στην αφαίρεση διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Sχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων από τους ειδικούς.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.