Δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξάνδρειας μετά τη σύσκεψη με εκπροσώπους της αστυνομίας και πολιτών για τα γεγονότα του Σαββάτου με τους πρόσφυγες – μετανάστες

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αμέσως μετά τη σύσκεψη με εκπροσώπους της αστυνομίας και πολιτών για τα γεγονότα του Σαββάτου με τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γκυρίνης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα γεγονότα ενώ τόνισε ότι του τέθηκε και το αίτημα ακόμα και της απομάκρυνσης του hot spot από την Αλεξάνδρεια.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα (απομάκρυνση του hot spot) ο Δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους Ημαθιώτες Υπουργούς, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Απόστολο Βεσυρόπουλο που είναι μέλη της Κυβέρνησης όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Για το κ. Βεσυρόπουλο μάλιστα δήλωσε ότι είναι αυτός ο οποίος παρά του ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του ο Υπουργός, που συμβάλει ώστε να γίνουν όλες οι συναντήσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους.

Για την παρουσία των μαθητών έξω από το Δημαρχείο ο κ. Γκυρίνης είπε ότι δεν του δόθηκε κάποιο αίτημα από πλευράς τους, όμως αντιλαμβάνεται όπως είπε, την αγωνία των παιδιών.

Σε ερώτημα για το εάν κινδυνεύουν οι Αλεξανδρινοί να χαρακτηριστούν ως ρατσιστές ο Δήμαρχος απάντησε: «Οι Αλεξανδρινοί απέδειξαν ότι δεν είναι ρατσιστές, συνυπάρχουν και συμβιούν με τους μετανάστες.

Δε δημιούργησαν κανένα θέμα στους μετανάστες, όμως οφείλουμε να πούμε ότι και οι μετανάστες δε δημιούργησαν κανένα θέμα στους Έλληνες πολίτες… Δυστυχώς όμως ο φόβος, η πίεση, το αίσθημα ανασφάλειας οδήγησε στις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς των Δημοτών μας…».

Αναφερόμενος στο θέμα της αρχικής εγκατάστασης ή μη των προσφύγων στο Δήμο μας, ο κ. Γκυρίνης τόνισε ότι ήταν και αυτός αρνητικός σ’ αυτό, γι’ αυτό και δε δόθηκε Δημοτικός χώρος, ωστόσο, όμως πρόσθεσε ότι στη συνέχεια βρέθηκε το 722 στο οποίο χωρίς να ρωτήσει κανείς κανέναν τοποθετήσαν εκεί τους πρόσφυγες “εν μια νυκτί”, με μια απόφαση άλλων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι σε τέτοιες καταστάσεις απαιτεί ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και σωστές αποφάσεις.

Όσον αφορά σχετικές ανακοινώσεις, ο δήμαρχος είπε πως προς στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και μόλις υπάρξει θα δημοσιοποιηθεί άμεσα. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί, αφού υπάρχουν στην Αστυνομία της Αλεξάνδρειας και άνθρωποι από το hotspot με τους οποίους γίνονται συνεννοήσεις για το ζήτημα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *