Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου βοήθειας σε άπορους της Ημαθίας

Κ. Καλαϊτζίδης: “Ήθελα να μην τα κάναμε όλα αυτά…”

“Η αλληλεγγύη είναι ο πυρήνας της κοινωνικής πολιτικής μας και το κάνουμε πράξη σε κάθε σημείο της Ημαθίας” τονίζει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με αφορμή το ξεκίνημα (σήμερα Τετάρτη 8/5/2019) του νέου κύκλου διανομής τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης, προς δικαιούχους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

[Best_Wordpress_Gallery id=”177″ gal_title=”ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΑΡΤΑ”]

Την προηγούμενη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος (το διάστημα 2015 – 2018) η Κοινωνική Σύμπραξη Ημαθίας, με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  σε συνεργασία με τους τρεις Δήμους της Ημαθίας και αρμόδιους τοπικούς φορείς, πέτυχε να ενισχύσει περίπου 8.500 ωφελούμενους, με τρόφιμα, βασική υλική συνδρομή, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, συνολικού ύψους 1.700.000 ευρώ περίπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Για τη νέα περίοδο οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.500 και το ποσό σε 3.750.000 ευρώ και με αφορμή την εκκίνηση της υλοποίησής της, σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου, σε τρία κέντρα διανομής, σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση:

“Ξεκινήσαμε σήμερα στην Ημαθία το νέο κύκλο διανομής τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης, προς δικαιούχους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) που συνολικά υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Π.Ε. Ημαθίας) σε συνεργασία με τους Δήμους και τοπικούς κοινωνικούς φορείς.

Επισκέφθηκα το Μακροχώρι όπου έχουμε εγκαταστήσει ένα από τα τρία κέντρα διανομής της Ημαθίας (έχουμε σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα) όπου διαπίστωσα μια ακόμη φορά την άριστη ανταπόκριση των στελεχών και των υπαλλήλων της υπηρεσίας στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει. Τους ευχαριστώ δημόσια.

Η αλληλεγγύη είναι ο πυρήνας της κοινωνικής πολιτικής μας κι αυτό το κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη αντιμετωπίζοντας όλη την Ημαθία ισότιμα και αξιοκρατικά, δεν λείψαμε από πουθενά, δεν αφήσαμε κανένα δήμο, κανένα χωριό χωρίς την παρουσία μας,

Θα ήθελα βέβαια να μην τα κάναμε όλα αυτά, να μην υπήρχε λόγος να κάνουμε τέτοιου είδους προγράμματα και τέτοιου είδους δράσεις. Όμως από την στιγμή που χρειάζεται να το κάνουμε, είμαστε έγκαιρα παρόντες και με συνέπεια, τόσο ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, όσο και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο και ενημέρωσα σήμερα σχετικά με την εκκίνηση του νέου κύκλου του προγράμματος στην περιοχή μας.”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *