Αυλαία στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας – τα βραβεία

Σε μια υπέροχη βραδιά στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στην Βέροια έπεσε η αυλαία το Σάββατο 30 Αυγούστου του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να αναδείξει την ταινία που θα παραλάβει το βραβείο κοινού.

Το 6ο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγο των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Τα βραβεία της φετινής διοργάνωσης είναι τα ακόλουθα:

1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (BEST GREEK FILM): Balsamon, της Έφης Σιαλευρή, Ελλάδα 2019

2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (BEST INTERNATIONAL SHORT FILM): AΝΝΑ, του Dekel Berenson, Ηνωμένο Βασίλειο 2019

3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ (AUDIENCE AWARD): STICKER (ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ) του Georgi M. Unkovski, Βόρεια Μακεδονία 2019

4. ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ (SPECIAL MENTION): The Quiet, του Radheya Jegatheva, Αυστραλία 2019.

Στην διάρκεια της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά στον δημιουργό της ταινίας «Ο Γιάννης ζει» που παρευρέθηκε αλλά και στους χορηγούς των βραβείων: ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: RAM computer Alexandrias ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: ΕΛΤΑ Courier Αλεξάνδρειας ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΦΙΣΑΣ: BLACK LIST by Kampakis ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: RE ART Factory Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Κορρές Κώστας, Πολιτιστικός Διαχειριστής και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του “Νεανικού Πλάνου”. Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ αναφέρει επίσης:

“Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που υπό δύσκολες συνθήκες εργάστηκαν για την υλοποίηση της διοργάνωσης, τους θεατές που ακολούθησαν το φεστιβάλ και στον νέο χώρο, το νέο κοινό που γνωρίσαμε και αγκάλιασε θερμά το φεστιβάλ.

Ο σύλλογος «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει την μεταστέγαση του σε νέο χώρο, ένα χώρο που ευελπιστούμε να αποτελέσει μια κοιτίδα πολιτισμού και να «παντρέψει» πολλές και διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή μας ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μέχρι τότε….. Stay tuned – stay safe”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *