Απατεώνες εξαπατούν πολίτες προσποιούμενοι συνεργείο απολύμανσης

Έναν νέο τρόπου βρήκαν κάποιοι επιτήδειοι για να εξαπατήσουν τα θύματά τους. Αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του κορωνοϊού, προσποιούνται τους υπαλλήλους του δήμου που διενεργούν απολυμάνσεις. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να εισέλθουν στα σπίτια των θυμάτων τους και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες πως πρόκειται για απάτη. Παράλληλα, επισημαίνει πως επιτήδειοι στέλνουν απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα, με σκοπό την υφαρπαγή προσωπικών στοιχείων για εγκληματικές ενέργειες. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα – προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων.

Κακόβουλα SMS που υπόσχονται δώρα

Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

• να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,

• να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και

• να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.