Αντώνης Μαρκούλης: “Τα εργασιακά δικαιώματα στο προσκήνιο”

Ενώ οι τιμές των προϊόντων κατανάλωσης και των μισθωμάτων των ακίνητων είναι στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις εξακολουθούν, για τους περισσότερους συμπολίτες μας, να είναι πολύ χαμηλοί με συνέπεια ο μέσος πολίτης να δυσκολεύεται να επιβιώσει.

Μια πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να δει και να αντιμετωπίσει, δεν την γνωρίζει, δεν την αφορά, διότι η πολιτική της απευθύνεται στους λίγους και αρεστούς.

Για εμάς η ισότητα και η δίκαιη κοινωνική πολιτική αποτελούν προτεραιότητες γιατί έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο (εργάτη, αγρότη, άνεργο, ανήλικο, ΑΜΕΑ, επιχειρηματία, ελεύθερο επαγγελματία, δημόσιο υπάλληλο, ιδιωτικό υπάλληλο, γυναίκα, μετανάστη, πρόσφυγα).

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα και διεκδικούμε :
-την επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που αφορούν στην αιτιολογημένη απόλυση, στην προστασία των εργολαβικών εργαζομένων, στην ηλεκτρονική προδήλωση υπερεργασίας και υπερωρίας,


-την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
o την επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την θέσπιση αυστηρών κανόνων που θα θέτουν φραγμό στην ασυδοσία των απολύσεων, του ελαστικού ωραρίου και της μαύρης εργασίας,


-την σταδιακή εφαρμογή του 35ωρου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών, με εναρμόνιση στην Ευρωπαϊκή Πολιτική.


ΜΑΖΙ αναδεικνύουμε τα προβλήματα και διεκδικούμε τις βέλτιστες λύσεις.
Αλλάζουμε σελίδα στην Διακυβέρνηση της Χώρας.

Αντώνης Μαρκούλης

υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *