Ανοικτός πόλεμος Βενιζέλου – Γεννηματά και δρόμοι χωριστοί

Ï ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ ÅõÜããåëïò ÂåíéæÝëïò ìå ôçí åêðñüóùðï ôýðïõ Öþöç ÃåííçìáôÜ óõæçôïýí óôç óõíåäñßáóç ôçò Ãñáììáôåßáò ôçò ÊåíôñéêÞò ÏñãáíùôéêÞò ÅðéôñïðÞò Óõíåäñßïõ (ÊÏÅÓ), óôá ãñáöåßá ôïõ êüììáôïò, ÐÝìðôç 24 Éáíïõáñßïõ 2013. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Σοβαρές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής προκαλεί, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη της είδησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Η σκληρή αυτή ανακοίνωση δείχνει ξεκάθαρα ότι χωρίζουν και όχι με τον καλύτερο τρόπο οι δρόμοι της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνει να έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ειδικά στο σημείο που λέει ότι δεν της ευχήθηκε καλή επιτυχία επειδή θεωρεί ότι το σχέδιο καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η φράση «εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της», δείχνει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς που κάνει η κ. Γεννηματά για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά βρίσκεται πλέον εκτός του Κινήματος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνοχή του χώρου, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εθνικές εκλογές. Ουδέποτε άλλωστε βοήθησαν ένα κόμμα οι αναταράξεις…

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *