Αναφορά – καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Σε υποβολή αναφοράς προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ρύθμισης “κόκκινων” δανείων.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πλατφόρμα δημιουργήθηκε για την υπαγωγή δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα την κύρια κατοικία τους εξαιτίας πλειστηριασμών αλλά αυτή η ηλεκτρονική εφαρμογή, εδώ και αρκετές ημέρες, δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να είναι εντελώς απροστάτευτοι.

Ο Σύλλογος ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας και παράλληλα να ανασταλούν οι μελλοντικοί πλειστηριασμοί και να ακυρωθούν όσοι έχουν γίνει τη χρονική περίοδο μη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Τέλος, ο κ. Περβανάς ζητεί να ενημερωθεί για τη φύση του προβλήματος που αφορά την πλατφόρμα. Δηλαδή αν, η μη λειτουργία της,  οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα ή αν έχει απαγορευτεί από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς εξετάζεται αν η επιδότηση της δόσης των υπό ρύθμιση δανείων αποτελεί έμμεση κρατική χρηματοδότηση των τραπεζών.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *