Ανακοίνωση των σωματείων Υγείας των Νοσοκομείων και Κ.Υ. Νομού Ημαθίας

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8-3, 16-3 και τα συλλαλητήρια στις 12-3 σε όλη τη χώρα, αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα ασφάλειας εδώ και τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Καλούμε τα εργατικά κέντρα Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, την ΑΔΕΔΥ, αγροτικούς συλλόγους, εμπορικούς συλλόγους, συνταξιούχους, τα σωματεία των καθηγητών, των δασκάλων, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στην στο κινητοποίηση – συγκέντρωση για την Υγεία στο νομό την Τετάρτη 29-3, έξω από το νοσοκομείο της Βέροιας στις 12 το μεσημέρι.

Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να έχει στόχο να λειτουργήσει το Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και όχι το εμπορευματοποιημένο που προωθούν οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η τελευταία που με τον πρόσφατο νόμο για το Νέο ΕΣΥ θα επιφέρει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ με τον κουτσουρεμένο του δημόσιο χαρακτήρα.

Να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, με θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ιδίως άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων που ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά (ενδεικτικά αναισθησιολόγος κάνει 20 εφημερίες).

 Προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και την πρωτοβάθμια υγεία.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

Επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία, για να μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την αποζημίωση εφημεριών  του υγειονομικού προσωπικού.

Αυτό το κράτος, το επιτελικό, είναι πολύ αποτελεσματικό για την προστασία των κερδών των λίγων, αλλά επιλεκτικά “ανίκανο” για την προστασία της ζωής των πολλών. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι η αιτία των καταστροφικών δυστυχημάτων που υπομένει ο λαός σε όλους τους τομείς όπως π.χ. των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας, των πολεοδομικών σχεδίων.

Να σταματήσουμε το εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που απαιτεί νοσοκομεία – επιχειρήσεις που θα αυτοχρηματοδοτούνται για να ανταποκρίνονται στα έξοδα λειτουργίας τους με μειωμένη ή χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Με τον ασθενή να μετατρέπεται σε πελάτη που θα βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη του, είτε απευθύνεται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα για άμεση ανταπόκριση.

Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ανάγκες μας μπροστά στα κέρδη τους.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!  Μετράνε!  Έχουν αξία!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί!  Ακόμα πιο αποφασισμένοι!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *