Ανακοίνωσε 101 ονόματα υποστηρικτών η Δώρα που δηλώνει: «Ξεκινάμε!»

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού της (που ονομάζεται «Μαζί Αλλάζουμε») έδωσε στη δημοσιότητα αργά το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 η δικηγόρος Δώρα Κουρκουτά – η οποία ήδη από τα Χριστούγεννα του 2022 έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει την εκλογή της ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Στην ιδρυτική διακήρυξη – την οποία υπογράφουν πέραν της ιδίας ακόμη 101 άτομα – αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνδημότισσες, συνδημότες

Σε λίγους μήνες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τη νέα διοίκηση του Δήμου μας. Η εύκολη εκ του μακρόθεν κριτική μπορεί να είναι χρήσιμη πλην όμως δεν είναι ποτέ παραγωγική.

Για το λόγο αυτό πολλοί δημότες πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία ευρύτατη, από όλες τις απόψεις, δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, με όρους και προϋποθέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες και στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού δήμου, όπως αρμόζει στον ευλογημένο τόπο μας.

Αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στη συλλογική προσπάθεια δημιουργίας της δημοτικής παράταξης «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ»

Στην ιδρυτική διακήρυξη – την οποία υπογράφουν πέραν της ιδίας ακόμη 101 άτομα – αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνδημότισσες, συνδημότες                                                                           

Σε λίγους μήνες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τη νέα διοίκηση του Δήμου μας. Η εύκολη εκ του μακρόθεν κριτική μπορεί να είναι χρήσιμη πλην όμως δεν είναι ποτέ παραγωγική.                                         

Για το λόγο αυτό πολλοί δημότες πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία ευρύτατη, από όλες τις απόψεις, δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, με όρους και προϋποθέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες και στην κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού δήμου, όπως αρμόζει στον ευλογημένο τόπο μας.                                                                    

Αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στη συλλογική προσπάθεια δημιουργίας της δημοτικής παράταξης «μαζί αλλάΖΟΥΜΕ”.

Η δημοτική μας παράταξη γεννήθηκε μετά από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς πολίτες, διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών, με διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, όμως χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, γιατί πολύ απλά η καθημερινότητά μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν χρώμα. Είμαστε πολίτες, που τους ενώνει η ειλικρινής αγάπη για τον τόπο, το ήθος, οι γνώσεις, η εμπειρία στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, η ορμή του νεοεισερχόμενου, το πάθος για δημιουργία, η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Ναι όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, φρονούμε πως   αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για μια νέα δημιουργική πορεία ανάπτυξης του τόπου. Μία πολύχρωμη ομάδα, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών ηλικιών, που έχει όμως κοινές αγωνίες,κοινούς στόχους. 

Δεν θα αναλωθούμε απλώς στην διαπίστωση των προβλημάτων, στην εγκατάλειψη από την απερχόμενη διοίκηση όλων των θετικών στοιχείων του δήμου μας. Στόχος δεν είναι η ανάδειξη των προβλημάτων. Αυτά τα βιώνει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Δεν ψέγουμε τους διοικούντες επί 8,5 και πλέον έτη για το αρνητικό πρόσημο στο «έργο» τους, γιατί απλά δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον το αδύνατον για αυτόν. Επραξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.  Με απλά λόγια, τοσο μπορούσαν, τόσο έπραξαν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο. Από την απερχόμενη διοίκηση δεν περιμένουμε πλέον τίποτα. Ολοκλήρωσε τον κύκλο της, αυτόν της εγκατάλειψης, της παραμέλησης, της απαξίωσης, της προσβολής της αξιοπρέπειας του δημότη.

Για εμάς, η Αυτοδιοίκηση είναι υπευθυνότητα,  συμμετοχή, κοινωνική ευθύνη, διαφάνεια, δημιουργία, δικαιοσύνη, ανάπτυξη, απολογισμός και λογοδοσία στους δημότες και μόνο σ΄αυτούς.

Εμείς μαζί πάμε μπροστά, μαζί πάμε ψηλά, μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ

Ο δήμος Αλεξάνδρειας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία και τις προδιαγραφές που θα μπορούσαν να τον καταστήσουν πρότυπο τοπικής ανάπτυξης. Στρατηγική θέση, κεντρικές οδικές αρτηρίες, ατελείωτο παραγωγικό κάμπο, γεωφυσικό πλούτο, πλούσιο παραγωγικό τομέα, ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού, αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, ξεχωριστά τοπόσημα, ιστορικά σημεία αναφοράς , ακόμη και όμορφα φυσικά τοπία και το βάρος ενός ιστορικού ονόματος. Η σύνθεση, η αξιοποίηση , η ανάδειξη όλων αυτών είναι ο στόχος μας. Με την αξιοποίηση τους μπορεί να γίνει  τόπος ελκυστικός για εγκατάσταση, οικονομική δραστηριότητα ακόμη και για τουριστική ανάπτυξη

Θαύματα δεν γίνονται, ούτε υποσχόμαστε τα ανέφικτα. Μπορούμε όμως να δρομολογήσουμε το όνειρο μας.

Ήδη μία επιστημονική ομάδα συνδημοτών μας διαμορφώνει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες μας, όχι με την έπαρση του παντογνώστη, αλλά με σεβασμό στο κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο του κάθε συνδημότη, το οποίο (πρόγραμμα) θα ολοκληρωθεί μετά από συζήτηση με τον κάθε πολίτη που το επιθυμεί, ιδιαίτερα τους νέους γιατί είναι το μέλλον του τόπου. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, τις ιδέες, τις προτάσεις τους, τα «θέλω» τους. Επιθυμούμε   τη συμμετοχή τους ,το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα τους. Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας από τα δικά τους μάτια

Οι βασικοί άξονες μας είναι:

ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ: δράσεις και έργα που θα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, συγκοινωνίες, δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, ασφάλεια, ενέργεια, περιβάλλον)                              

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ: δράσεις και έργα που θα αναδείξουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου, που θα δημιουργήσουν σημεία αναφοράς , που θα προσελκύσουν επενδύσεις, επισκέπτες.                                      

ΕΡΓΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: δημιουργία , υποστήριξη και προσφορά στους τομείς παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού, παράδοσης, αξιοποιώντας τις συλλογικές δράσεις, που παράγουν κοινωνικό  όφελος. Ανάδειξη της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με την δημιουργία «ζωντανών»  ιστορικών διαδρομών. Ενεργοποίηση στο μέγιστο των κοινωνικών δυνάμεων που κρύβονται στους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του δήμου στηρίζοντας τις δράσεις τους μέσω των τακτικών εσόδων του δήμου.     

Προχωράμε στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης του Δήμου, με συγκεκριμένες ενέργειες με σύγχρονες πρακτικές και δράσεις και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ερευνητικά Προγράμματα και το Ελληνικό Κράτος . Υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, αν ξέρεις τι θέλεις, πως να το πετύχεις και διαθέτεις προετοιμασία, ολοκληρωμένες μελέτες, διεκδικητική ικανότητα και οργάνωση.                                                                                                                   

Πως θα πετύχουμε όλα αυτά και πως θα δρομολογηθούν οι δράσεις μας:                                                                                                                              

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του σήμερα. Οι αντιδήμαρχοι έχουν θέση ουσιαστικής ευθύνης, αποκτούν σαφείς και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Τα τοπικά συμβούλια, τα οποία πιστεύουμε πως επιβάλλεται και πρέπει να είναι το θεμέλιο μίας διοίκησης  αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες στην διαχείριση των θεμάτων των τοπικών κοινοτήτων. Γίνεται αναβάθμιση στην κατεύθυνση της ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιερώνεται ειδική συνεδρίαση με δικαίωμα λόγου στον κάθε πολίτη. Γίνεται εξορθολογισμός του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης, σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες.

Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάζονται τμηματικά οι συγκεκριμένες προτάσεις και τα ρεαλιστικά μέσα, που διασφαλίζουν την υλοποίηση των ανωτέρω αξόνων.                        

Ας προσπαθήσουμε για τον τόπο μας με βασικό κεφάλαιο τους ίδιους τους ανθρώπους.

Χωρίς αυτούς, κανείς δε μπορεί να πετύχει. Για να αλλάξουμε τον τόπο μας.                                                                                                                                   

Για να γίνει ο δήμος μας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και όχι απλώς να επιβιώνεις

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, συνεπώς ζητούμε από όλους τους πολίτες, ομάδες, συλλόγους να καταθέσουν προτάσεις, συμβάλλοντας στην αποδοτική εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανά χωριό. Σας καλούμε σε διαρκή διαβούλευση και συστράτευση, με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό συμφέρον.                                        

Την ιδρυτική αυτή διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης “μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ” υπογράφουμε όλοι εμείς, που είχαμε την ιδέα και την ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια, καθώς και όσοι στην πορεία καθημερινά στηρίζουν ενεργά την πρωτοβουλία αυτή με ιδέες, απόψεις, αγωνία και ελπίδα.                                                                       

Καλούμε όλες και όλους σας, να προχωρήσουμε μαζί, σταθερά, αξιόπιστα,   σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σ’ αυτόν τον όμορφο, δημιουργικό κοινό μας δρόμο γιατί μόνο μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ.                      

Ας ζήσουμε μαζί και δημιουργικά αυτή την όμορφη γιορτή δημοκρατίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.  

Αλεξάνδρεια, 27 Μαίου 2023


Την ιδρυτική διακήρυξη, εκτός από την ίδια τη Δώρα Κουρκουτά υπογράφουν (τα ονόματα με αλφαβητική σειρά):

Αλαμπουρινός Γιώργος, ιδιωτ. υπάλληλος

Αλεξίου Αθανάσιος, ελ. επαγγελματίας αυτ/της

Αναστασόπουλος Ευάγγελος, συντ. ιδ. υπάλληλος

Αντωνίου Χρύσα, σκηνοθέτις

Απικέλης Απόστολος, ελ. επαγγελματίας

Αποστολίδης Ιωάννης, συν/χος δικηγόρος, πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Αποστολίδου Ελίζα, φοροτεχνικός

Βαρδάκας Ιωάννης, καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Βασιλειάδου Σοφία συζ. Γ. Αναστασιάδη, αγρότισσα

Βασιλόπουλος Τάκης, αγρότης – επιχειρηματίας, πρ. αντιδήμαρχος

Βαφόπουλος Αριστείδης, ιδ. υπάλληλος, πρόεδρος ΛΟΝΑΠ

Βουλγαράκης Χαράλαμπος, ελ. επαγγελματίας, πρ. αντιδήμαρχος

Γερόπουλος Δημήτριος, ηλεκτρολόγος, μηχ. Τ.Ε.

Γεωργιάδης Δημήτρης, ελ. επαγγελματίας

Γιοβανόπουλος Γεώργιος, υπάλληλος ΤΟΕΒ Κορυφής

Γιουλάκης Γεώργιος, αστυνομικός

Γκαβαρδίνας Νικόλαος, συντ. στρατιωτικός, πρ. αντιδήμαρχος

Γκαμπράνη Ευθυμία, ιδ. υπάλληλος

Γκιζάρης Ιωάννης, δημόσιος υπάλληλος

Γκούμας Αργύριος του Γεωργίου, αγρότης

Γραμμενοπούλου Βάια, ιδ. υπάλληλος

Δάλλας Δημήτριος, ελ. επαγγελματίας

Δαμαλά Άννα Χαριτίνη, δικηγόρος

Δελεοπούλου Αννα, οικιακά

Δημητριάδης Δημήτριος, πτυχ. πληροφορικής

Δημητριάδης Φώτιος, συν/χος γεωπόνος, πρ. δήμαρχος

Δημητριάδης Χαράλαμπος, ιδ. υπάλληλος

Δημούλης Ιωάννης, συν/χος δικηγόρος, πρ. δήμαρχος

Διούδη Μαρία, ιδιωτ. Υπάλληλος

Διούδης Αστέριος, συντ/χος γεωπόνος, πρ. αντινομάρχης

Ελευθερίου Νικόλαος, έμπορος

Ευαγγελόπουλος Ευάγγελος, γεωπόνος

Θεοδωρίδης Θεόδωρος, έμπορος – αγρότης

Ιορδανοπούλου Αικατερίνη, μηχαν. Τεχνικών έργων

Καλουσόπουλος Αργύριος, ελεύθερος επαγγελματίας

Καπαγιαννίδης Ηλίας, αγρότης

Καραλιλιόπουλος Γεώργιος, αστυνομικός

Καρανικολοπούλου Φιλιώ, ασφαλίστρια

Καρκαμάνης Στέφανος, δημόσιος υπάλληλος

Κασλαμάς Γεώργιος, ιατρός

Κιάτσης Αργύριος, υπ. ΔΕΔΔΗΕ

Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης, αγρότης, δημ. σύμβουλος

Κοτσιφού Εφη, ιατρός

Κοτσιφύτης Γεώργιος, αγρότης

Κουζιώρτης Γρηγόριος, ασφαλιστής

Κουκουτάρα Αικατερίνη, ιδ. υπάλληλος

Κουλουκατσής Ιωάννης,  ιδ. υπάλληλος

Κουτλής Θωμάς, αγρότης

Κυτούδης Μόσχος, αγρότης, πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων, δημ. σύμβουλος

Λιάμης Δημήτριος Θωμά, αγρότης

Λιβανόπουλος Γεώργιος, επιχειρηματίας

Λυμπεράκης Μενέλαος, αστυνομικός, πρόεδρος Δ.Ε. Αλεξάνδρειας

Μακρή Ελένη, δικηγόρος

Μαλιόγλου Ιωάννης, μηχ. αυτοκινήτων

Μαργαριτίδης Μιχαήλ, συν/χος εκπαιδευτικός

Μαρνουτζίδης Τάκης, αγρότης

Ματόπουλος Διονύσιος, ελ. επαγγελματίας

Μηνόπουλος Αστέριος, ιδ. υπάλληλος

Μούρνος Αλέξανδρος, ιδ. υπάλληλος

Μούρνος Απόστολος, ιδ. υπάλληλος

Μουσκεφτάρας Νικόλαος, φυσιοθεραπευτής

Μπαντής Χρήστος, ελ. επαγγελματίας

Μπούκα Λαμπρινή, έμπορος

Νικολόπουλος Βασίλειος, στρατιωτικός

Ντελιόπουλος Γεώργιος, λαογράφος

Πανταζόπουλος Δημήτριος, θεολόγος, ερασιτέχνης ερευνητής ιστορίας και λαογραφίας Ρουμλουκιού

Παπαγεωργίου Γρηγόριος, αγρότης

Παπαδόπουλος Απόστολος, ελ. επαγγελματίας, δημ. σύμβουλος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, συντ. μηχ. μηχανικός

Παπαδόπουλος Εμμανουήλ, στρατιωτικός, δημ. σύμβουλος

Παπαδόπουλος Σωτήριος, συντ. δημ. υπάλληλος

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, ελ. επαγγελματίας

Παπαδοπούλου Ανθούλα, ελ. επαγγελματίας, πρόεδρος Τ.Κ. Καμποχωρίου

Παπαδοπούλου Παναγιώτα, ελ. επαγγελματίας

Παπαδοπούλου Τίνα, ιδ. υπάλληλος

Πασχάλης Χρήστος, ελ. επαγγελματίας

Πασχαλιώρης Κωνσταντίνος, αγρότης

Πατενίδου  Σουλτάνα, συμβολαιογράφος

Πατρίκας Παναγιώτης, αγρότης, πρόεδρος Τ.Κ. Νησίου

Περηφανόπουλος Νικόλαος, ιδ. υπάλληλος

Πετράκος Χρήστος, αγρότης

Πετρίδης Παντελής, στρατιωτικός

Προκοπίου Δήμητρα, ιατρός Γ.Ν. Βέροιας

Ράπτης Αντώνιος, έμπορος

Ρεσινιώτης Απόστολος, αγρότης, δημ. σύμβουλος

Σιμψερής Στέφανος, γεωπόνος εκπαιδευτικός

Στεργιόπουλος Γρηγόριος, συν/χος έμπορος, πρ. δήμαρχος

Σύγγας Αθανάσιος, ελ. επαγγελματίας

Τζίλας Γεώργιος, συν/χος ΟΤΕ, πρ. πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλ.

Τζιμούλης Αλέξανδρος, αστυνομικός, πρόεδρος Τ.Κ. Λουτρού

Τόκα Μαυρομιχάλη Μαρία, οικιακά

Τριανταφυλλόπουλος Απόστολος, επιπλοποιός

Τσαλαμπάνας Διονύσης, Ελ, επαγγελματίας

Τσαούση Ευδοξία, συν/χος έμπορος

Τσιάπλας Αθανάσιος, οδοντίατρος,

Τσιλογλανίδου Μάρθα, ελ. επαγγελματίας

Τσολάκης Χαράλαμπος, συν/χος, πρόεδρος Τ.Κ. Κλειδίου

Χατζηευφραιμίδης Ιωάννης, γεωπόνος ΑΠΘ, MSc

Χατζηστρατής Αναστάσιος, πρόεδρος Τ.Κ. Βρυσακίου

Χατζόπουλος Γεώργιος, ιδ. υπάλληλος

Χριστοδουλακίδης Αθανάσιος, στρατιωτικός

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *