Αεροπλάνα πάνω από την Αλεξάνδρεια… πως επηρεάζει η μεγάλη τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Ξεκίνησαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τη μεγαλύτερη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, ναυτική άσκηση στην Ιστορία της χώρας με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 πλοίων που συνοδεύονται από drones, ελικόπτερα και αεροπλάνα, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες: το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ενώ θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου.

Στη ναυτική άσκηση, με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», συμμετέχουν 103 πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους 22 αποβατικά σκάφη και 13 φρεγάτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η άσκηση, που ξεκίνησε με τον απόπλου των πλοίων από οκτώ λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έχει στόχο να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας για στρατιωτική δράση, αλλά και τις κοινές επιχειρησιακές ικανότητες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες από δύο πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση να αποπλέουν από το λιμάνι Κοτσαέλι, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, ενώ πρόσθεσε ότι στη διάρκεια προσομοίωσης μάχης θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.

Η Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, γι’ αυτό και σήμερα το μεσημέρι ακούσαμε να περνάνε αεροπλάνα ακόμα και πάνω από την πόλη της Αλεξάνδρειας. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ανησυχούμε γιατί όπως προαναφέραμε, τα αεροπλάνα μας πετούν ώστε να δείξουν ότι βρισκόμαστε σ’ ετοιμότητα….


You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *