ΑΑΔΕ: Νέο «τελεσίγραφο» στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους -Οι προθεσμίες

Ιδιαίτερα «θερμός» προβλέπεται ο Ιούλιος για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου (Εφορίας και Ασφαλιστικών Ταμείων) σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Βασει του σχεδιασμού της ΑΑΔΕ, στις 18 τρέχοντος μηνός, θα λάβουν νέο τελεσίγραφο προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους διότι σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τα ονόματά τους να «φιγουράρουν» στη «μαύρη λίστα» των φοροφυγάδων που θα δημοσιοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.

Το «μήνυμα» από την Εφορία θα λάβουν όλοι οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο εβδομάδες για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όλοι αυτοί θα κληθούν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που είναι «ανοικτές» έως τις 31 Ιουλίου, γεγονός άλλωστε που οδήγησε και στην αναβολή της δημοσίευσης της λίστας των μεγαλοοφειλετών που επρόκειτο να γίνει γνωστή στο τέλος Ιουνίου.

Παράλληλα με τις πιέσεις που ασκούνται, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν παραβλέπει την απροθυμία των μεγάλων οφειλετών να μπουν στις ρυθμίσεις, και εξετάζει παρεμβάσεις και νέα κίνητρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξή τους σ’ αυτές. Στελέχη του υπουργείου, δεν αποκλείουν να υπάρξει νέα κοινή ρύθμιση για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανάψει «πράσινο φως» από τους δανειστές.

Πηγή: iefimerida.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *