Ένσταση κατά του εκλεγμένου Λαζάρου Τσαβδαρίδη κατέθεσε ο Φώτης Κουτσουπιάς – Λαζ. Τσαβδαρίδης: “Τους βουλευτές τους εκλέγει ο λαός και όχι τα δικαστήρια”

[Best_Wordpress_Gallery id=”1158″ gal_title=”ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ”]

Ένσταση ενώπιον του Εκλογοδικείου κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Φώτης Κουτσουπιάς κατά του εκλεγμένου βουλευτή Λαζάρου Τσαβδαρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ένσταση του κ. Κουτσουπιά στηρίζεται στην σχέση εργασίας που είχε συνάψει ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαριδης με τον δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος.

Συγκεκριμένα επικαλείται το άρθρο 56 του Συντάγματος, που απαγορεύει σε δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο να θέσει υποψηφιότητα και ότι όφειλε να παραιτηθεί πριν μπει το όνομα του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο τον κ. Κουτσουπιά για να μας κάνει κάποια δήλωση.

Ωστόσο καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Βουλευτή κ. Λάζαρο Τσαβδαριδη, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι ήταν ένα ζήτημα που τον απασχόλησε πριν θέσει υποψηφιότητα και αφού το μελέτησε, ως δικηγόρος, αλλά ζήτησε και την άποψη ειδικών, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως κώλυμα.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει βιώσει ξανά παρόμοια ένσταση από τον Κ. Βλαχόπουλο το 2007, όταν ήταν αντινομάρχης και είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και τελικά η ένσταση είχε απορριφθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαβδαρίδης απαντώντας σε ερώτηση μας για το πως αισθάνεται για αυτή την εξέλιξη μας είπε: “τους Βουλευτές τους εκλέγει ο λαός και όχι τα εκλογοδικεία. Η διαφορά των 2500 σταυρών περίπου, νομίζω μιλάει από μόνη της.

Ωστόσο είμαι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την εκλογή μου”.

Η εκδίκαση της ένστασης από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) και η υπόθεση αναμένεται να έχει λήξει μέχρι το τέλος του έτους (μέχρι τα Χριστούγεννα).

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *