Ένοχοι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας. Αθώος ο Γιώργος Καραμελίδης

Την ενοχή τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Πρόκειται για τους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, την ενοχή των οποίων είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης. Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν και δυο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, οι Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης.

Στον αντίποδα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος  Καραμελίδης(πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας και μέλος της ΕΠΟ )  και Νίκος Προύντζος για τους οποίους ο Εισαγγελέας έδρας τον προηγούμενο Νοέμβριο, είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η υπόθεση της κάρτας υγείας αφορά ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005. Ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε το 2013. Αν και δεν εφαρμόστηκε ποτέ το πρόγραμμα, η ΕΠΟ αυτά τα οκτώ χρόνια πλήρωνε κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατ. ευρώ τα ταμεία της.

Πηγή: www.onsports.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *