Site icon Εφημερίδα Επικαιρότητα

Ένα τεράστιο “ΜΠΡΑΒΟ” σ’ όλους: “Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για χάρη ενός 7χρονου”

[Best_Wordpress_Gallery id=”1046″ gal_title=”ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ”]

“Σερφάροντας” στο διαδίκτυο, ξαφνικά το μάτι μου πέφτει πάνω σ’ ένα post με τίτλο “Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για χάρη ενός 7χρονου” και όπως ήταν φυσικό και επόμενο το διάβασα και κυριολεκτικά ανατρίχιασα, ενώ συγχρόνως ένιωσα την ανάγκη να συγχαρώ τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους που το εμπνεύστηκαν και φυσικά το υλοποίησαν.

Διαβάστε παρακάτω ακριβώς όπως το διάβασα στην https://www.makthes.gr και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου:

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, όταν από τον ασύρματο της αστυνομίας διαβιβάστηκε σε αστυνομικούς περιπολικού που κινούταν επί της οδό Λαγκαδά ότι υπάρχει κίνηση ύποπτου άντρα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το περιπολικό αμέσως άνοιξε τις σειρήνες, τα υπόλοιπα οχήματα έκαναν στην άκρη για να περάσει και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ψάχνουν για τον δράστη. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της ομάδας Ζ, που ακολούθησαν το περιπολικό. Γρήγορα οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους του πρώην στρατοπέδου για να εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη. Αυτός όμως που τον βρήκε και του πέρασε χειροπέδες, ήταν ο νεότερος της ομάδας, ο οποίος μόλις λίγα λεπτά πριν είχε φορέσει για πρώτη φορά την στολή του αστυνομικού. Πρόκειται για τον επτάχρονο Χρήστο Ραφαήλ που προέβη στη σύλληψη του άντρα που έκλεψε νωρίτερα τσάντα από πολίτη. Ο νεαρός αστυνομικός, εφόσον έληξε το περιστατικό, παρασημοφορήθηκε με σήμα Υπηρεσίας, για τη γενναιότητα που επέδειξε στην επιχείρηση.

Η ευχή

«Θέλω να γίνω αστυνομικός και να πιάσω τους κακούς!». Αυτή ήταν η ευχή του επτάχρονου Χρήστου Ραφαήλ που εισάκουσαν οι υπεύθυνοι του γραφείου του Make A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη και αμέσως προχώρησαν στη σχεδίαση της παραπάνω επιχείρηση σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Ο μικρός Χρήστος Ραφαήλ που πάσχει από μια απειλητική ασθένεια, έμαθε περίπου πριν δυο μήνες ότι μπορεί να ζήσει το όνειρο του, έστω και για μια ημέρα. «Το άκουσε όταν ήμασταν στο νοσοκομείο από άλλα παιδιά. Από εκείνη την στιγμή, του δημιουργήθηκε μια έντονη επιθυμία, την οποία την μεταφέραμε στο Make A Wish» αναφέρει στο makthes.gr η μητέρα του 7χρονου.

Μετά από αυτή την εμπειρία, το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο, δύναμη και ελπίδα για να γίνει καλά. «Όλα όσα έζησε πρόσφεραν χαρά σε αυτόν αλλά και στην οικογένεια του. Όπως μας είπαν οι γονείς του περίμενε με αγωνία αυτή την ημέρα και όπως αποδείχθηκε ο Χρήστος είναι σκληρό αντράκι, καθώς ο ίδιος έτρεξε και έβαλε χειροπέδες στον δράστη» δηλώνει η Βάγια Παναγιώτου, υπεύθυνη προσέλκυση πόρων του Make A Wish στην Βόρεια Ελλάδα.

«Ήταν μια εμπειρία πολύ δυνατή για το παιδί. Πραγματικά τα σχεδίασαν όλα πολύ ωραία και το χαρήκαμε όλοι» λέει για την πραγματοποίηση της ευχής η μητέρα του Χρήστου Ραφαήλ. «Αυτός είναι ο στόχος μας, να δίνουμε δύναμη και χαρά σε παιδία που το έχουν ανάγκη» σημειώνει από την πλευρά του Μake A Wish, η κ. Παναγιώτου.

Η αγκαλιά των αστυνομικών

Η ευχή του μικρού αγοριού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου και την «καταδίωξη» σχεδίασε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο δράστης ήταν αστυνομικός που υποδύθηκε για λίγα λεπτά τον κλέφτη. Πριν όμως την καταδίωξη και την σύλληψη, ο εφτάχρονος ξεναγήθηκε και έμαθε τα «μυστικά» του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στην πόρτα της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης το ανέμενε ο Β΄ Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, ο οποίος τον καλωσόρισε και του χάρισε αναμνηστικό του Σώματος. Ο εφτάχρονος φόρεσε αστυνομική στολή και καπέλο, ενώ η χαρά του διπλασιάστηκε, όταν φόρεσε κράνος και ανέβηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ομάδος Ζήτα . Στη συνέχεια, η ξενάγησή του, συνεχίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, όπου ο Χρήστος Ραφαήλ μίλησε στον ασύρματο δίνοντας τις πρώτες του εντολές σαν αστυνομικός. Η επίσκεψη στην Άμεση Δράση ολοκληρώθηκε με το τηλεφωνικό κέντρο, όταν ο μικρός ήρθε σε μια πρώτη επαφή με τα περιστατικά, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, καθώς λαμβάνουν τα τηλεφωνήματα των πολιτών και καλούνται να φιλτράρουν τις πληροφορίες, τις οποίες δέχονται και να δώσουν λύση στα προβλήματά τους.

Ιδιαίτερη ήταν στιγμή σαφώς, όταν ο μικρός αστυνομικός συνέλαβε τον δράστη και οι αστυνομικοί , οι γονείς του παιδιού και οι εθελοντές του Make-Α- Wish ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και γέμισαν χαμόγελα. Ο εφτάχρονος με έκδηλη χαρά στο πρόσωπό του, αποχαιρέτησε γεμάτος χαρά τους συναδέλφους του στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης με την υπόσχεση ότι θα τους επισκεφτεί ξανά σύντομα.

Πηγή: https://www.makthes.gr

Exit mobile version