Έκτακτα μέτρα της αστυνομίας στην Ημαθία λόγω της κακοκαιρίας που έρχεται

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Α. Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 52§2 Ν.2696/99 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  2. Το υπ’ αριθ. 34 από 03-01-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας/ Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, με το συνημμένο σε αυτό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ.
  3. Την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη/Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – απαγορεύσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο και

Β. Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων στο Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, αποφασίζουμε:

Από 06:00΄ ώρα της Κυριακής, 05-01-2020 έως 24:00’ ώρα της Δευτέρας, 06-01- 2020:

α) Την προσωρινή και πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας στα κάτωθι τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας:

– και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου (χ/θ 226,000) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (χ/θ 288,500),
– Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από χ/θ 39+600 (Γέφυρα Λουδία) έως χ/θ 97+300 (όριά αρμοδιότητας με Π.Ε. Κοζάνης) και
– Ε.Ο.1 (πρώην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών) από χ/θ 49+300 (Διασταύρωση Μπαλτζή έως χ/θ 62+000 (όρια αρμοδιότητας με Π.Ε. Πιερίας).

β) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, όπου και όταν απαιτείται.

Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Φορέα του δρόμου και των Διοικητών Υπηρεσιών με αρμοδιότητες Τροχαίας.

Η τοποθέτηση και αφαίρεση των προβλεπόμενων κινητών πινακίδων θα πραγματοποιείται με μέριμνα και ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι, καθώς και τα εκχιονιστικά Μ.Ε., σε κάθε περίπτωση.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», ως τροποποιήθηκε και ισχύει.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *