Έκκληση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία: “Σταματήστε να καίτε ανεξέλεγκτα”

Κοινή έκκληση προς τους αγρότες της περιοχής μας απευθύνει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας με σκοπό τον περιορισμό αν όχι την εξάλειψη του φαινομένου να ανάβουν φωτιές στα χωράφια τους και τις αφήνουν ανεξέλεγκτες, μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των ενεργειών τους. Για τη δυσκολία της κατάστασης, αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βέροιας — Νάουσας — Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν επέμβαση σε δεκάδες συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Όλες οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από συμπολίτες μας που βγαίνοντας για αγροτικές εργασίες στα χωράφια τους θεώρησαν καλό να κάψουν κλαδιά ή άλλα απορρίμματα και στη συνέχεια να φύγουν, να εγκαταλείψουν δηλαδή την φωτιά με αποτέλεσμα αυτές να επεκταθούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Από τις φωτιές πρέπει να γνωρίζουν όσοι τις έθεσαν ότι: καταστράφηκαν δενδροστοιχίες γειτόνων τους και εγκαταστάσεις συστημάτων άρδευσης από πλαστική ύλη και το σπουδαιότερο δημιουργείται νέφος αιθάλης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο αμελείς, γιατί όλες αυτές τις ώρες που τα οχήματά μας και οι άνδρες μας είναι απασχολημένοι με αυτές τις πυρκαγιές θα μπορούσε κάλλιστα να εκδηλωθεί σοβαρή πυρκαγιά σε σπίτι ή βιομηχανία ή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και όλοι εμείς να είμαστε απασχολημένοι σε μικρότερης σημασίας περιστατικά, πλην όμως καθηλωμένοι εκεί, με ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει για τα σοβαρότερα περιστατικά.

Από την 1 η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου επιτρέπεται η καύση ξηρών κλαδιών χωρίς άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που επιβάλλει η Πυροσβεστική Διάταξη και προπάντων να μην εγκαταλείπεται η φωτιά στην τύχη της.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *